Στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, λίγο πάνω από την κεντρική πλατεία του ΗΣΑΠ, βρίσκεται μια επιβλητική κατοικία με ξεχωριστή ιστορία αφού είναι η θερινή οικία της Πριγκίπισσας Αλίκης.

Η Πριγκίπισσα Αλίκη ήταν σύζυγος του Πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδος, γιου του Βασιλιά Γεωργίου Α′, και μητέρα του μετέπειτα συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β′ του Ηνωμένου Βασιλείου, Δούκα Φιλίππου του Εδιμβούργου ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 09 Απριλίου.

Η «βίλα Αλίκη» όπως έχει βαφτιστεί είναι ένα τριώροφο κτίριο με αυστηρές γραμμές και αρχιτεκτονική που παραπέμπει σε πύργο.

Τον Μάιο του 1967, ο γιος της Αλίκης, ο Δούκας του Εδιμβούργου Φίλιππος αλλά και η σύζυγός του Βασίλισσα Ελισάβετ, της ζήτησαν ν’ αναχωρήσει από την Ελλάδα και να πάει να ζήσει μαζί τους στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η Πριγκίπισσα Αλίκη, δέχθηκε αλλά φεύγοντας από την Ελλάδα δώρισε τη θερινή της κατοικία στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ώστε να μετατραπεί σε χώρος όπου θα φιλοξενούνται ηλικιωμένοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.