Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοντοκαίικα Σάμου σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 46 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του στρατού καθώς και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το Samostoday.gr η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή που προαναφέρθηκε πιθανόν από καύση αγροτικών υπολειμμάτων.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ο Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης, ο Διοικητής του Νομού Σάμου κ. Παναγιώτης Μπαθρέλλος καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου κ. Γιώργος Μιαούλης. Ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Πανουράκης, ο Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Νίκος Γκρέτσας,  ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο Δήμαρχος Αν. Σάμου κ. Στάντζος, ο πρόεδρος Κοινότητας Καρλοβασίου κ. Νικολού, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Σάμου κ. Τατούρης και ο κ. Σακελλάρης της Πολιτικής Προστασίας Κοινότητας Καρλοβάσου, εθελοντές και κάτοικοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει καεί μία μικρή νέα αγροικία στην περιοχή, ενώ η νύχτα προβλέπεται δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά και των μικρών εστιών που υπάρχουν σε κουφάρια δέντρων. Τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα (καναντέρ) που ήρθαν από την Αθήνα λόγω των ισχυρών ανέμων έκαναν μόνο δύο ρίψεις, ενώ λόγω ότι έπεφτε σκοτάδι, αναχώρησαν για την Αθήνα.

πηγή εξωτερικής φωτογραφίας samostoday.gr