Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγη ώρα με τις νέες μολύνσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, να ξεπερνούν τις 4.500, ενώ θα πρέπει να συνυπολογιστεί πως έχει αυξηθεί σημαντικά η διεξαγωγή των διαγνωστικών τεστ τις τελευταίες 24ώρες.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 110 δράσεις μαζικής δειγματοληψίας σε 56 κεντρικά σημεία Περιφερειακών Ενοτήτων σε όλη τη χώρα, στις οποίες διενεργήθηκαν 18.707 rapid test και ανευρέθηκαν 597 θετικά (3,19%).

Επισημαίνεται ότι η διενέργεια των rapid test γίνεται από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας σε 102 κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια και πραγματοποιούνται δωρεάν για όλους τους πολίτες. Παράλληλα, συστήνεται στους εργαζόμενους των καταστημάτων να πραγματοποιήσουν προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο για τον SARS-CoV- 2.

Για τους δυσμενείς αυτούς δείκτες προϊδέασε νωρίτερα και ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι σήμερα ή αύριο αναμένεται τα κρούσματα να αγγίξουν τις 5.000, προσθέτοντας ότι η περίοδος της κορύφωσης θα συνεχιστεί. «Ελπίζω να φτάσουμε στην αποκλιμάκωση μετά τις 15 Απριλίου» συμπλήρωσε.