Καταγγελία έκαναν τέσσερα αδέρφια για την κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διακομίστηκε η 76χρονη μητέρας, που νοσεί με κορονοϊό.

Μιλώντας στο OPEN είπαν ότι η 76χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο στις 23 Μαρτίου με κορονοϊό, χωρίς όμως η κατάστασή της να είναι σοβαρή. Στις 28 Μαρτίου η υγεία της επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η γυναίκα όμως δεν μπήκε σε ΜΕΘ και τα παιδιά της ζήτησαν μάθουν τον λόγο. Η απάντηση που έλαβαν ήταν πως πρώτα πρέπει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της μητέρας τους και μετά να μεταφερθεί σε ΜΕΘ.

«Περιμένουμε. Υπεύθυνος είναι το ΕΚΑΒ το πού θα πάει ο κάθε ασθενής. Στην Εντατική πότε; Όταν θα αποβιώσει ο ασθενής;» είπε ο ένας γιος της.

«Είναι 76 χρονών, προφανώς επιλέγουν πιο νέους να μπουν στη ΜΕΘ. Δεν επιλέγουν λένε οι γιατροί, επιλέγει το ΕΚΑΒ τους ασθενείς που δεν είναι τόσο βαριά» είπε η κόρη της.

Τι απαντά το νοσοκομείο

Στην καταγγελία της οικογένειας της 76χρονης ασθενούς απάντησε άμεσα ο διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Τ. Μύτογλου. Ο διοικητής ξεκαθάρισε ότι για την διακομιδή ενός ασθενή θα πρέπει πρώτα αυτός να έχει σταθεροποιηθεί αιμοδυναμικά. «Αυτό επιτάσσει το ιατρικό πρωτόκολλο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μύτογλου διαψεύδει πως τίθεται θέμα ηλικίας, τονίζοντας πως στη ΜΕΘ καταλήγει όποιος έχει ανάγκη, ακόμα κι αν είναι μεγαλύτερος ηλικιακά. «Έχουμε διακομίσει και πολύ μεγαλύτερους. Καταλαβαίνω το άγχος της οικογένειας, αλλά άλλο είναι το πρόβλημα. Θα μιλήσω με τους γιατρούς για να δούμε ακριβώς την κατάσταση της ασθενούς» υπογραμμίζει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.