Στη Κρήτη βρίσκεται, ο διάσημος ερπετολόγος Ολιβιέ Μπεχρά, ο οποίος φαίνεται ότι θα αποτελέσει το τελευταίο όπλο στην επιχείρηση αιχμαλωσίας του επίσης διάσημου Σήφη, του κροκόδειλου που τους τελευταίους δύο μήνες έχει «κατασκηνώσει» στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου.

Μάλιστα, ο διεθνούς φήμης κυνηγός κροκοδείλων, ίσως χρειαστεί να βρεθεί αντιμέτωπος και με δεύτερο κροκόδειλο, καθώς θεωρείται πλέον πολύ πιθανό ότι στο Φράγμα διαβιούν δύο ερπετά του είδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εξέταση των εικόνων που έχουν καταγράψει οι κάμερες θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως υπάρχουν δύο κροκόδειλοι, ο ένας μικρότερος απο τον άλλον.

Σήμερα, στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στο Ρέθυμνο, πραγματοποιείται σύσκεψη, παρουσία και του Ολιβιέ Μπεχρά, προκειμένου να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις που ευελπιστούν να κάνουν τα ερπετά να τσιμπήσουν.

Όπως είχε δηλώσει στο Flashnews.gr, ο κ. Μαμαγκάκης, η βοήθεια του κ. Μπεχρά θα είναι καταλυτική στην προσπάθεια αιχμαλωσίας του κροκόδειλου (κροκόδειλων πλέον), καθώς εκτιμά ότι το μόνο αποτελεσματικό μέσο για να πιαστεί το ερπετό, φαίνεται πως είναι να προσεγγιστεί με βάρκα.

Αρχικά θα γίνει κατόπευση του χώρου με τον Olivier Behra μόνο του σε μια βάρκα με την συνοδεία μόνο ενός οδηγού και μάλιστα αυτό θα γίνει άμεσα καθώς βοηθά το ότι δεν υπάρχει φεγγάρι.

Με την χρήση δυνατού προβολέα θα γίνει προσπάθεια να εντοπιστεί ο (οι) κροκόδειλος καθώς τα μάτια του κροκόδειλου, λαμπυρίζουν, όπως και της γάτας, στο σκοτάδι.

Ο Μπεχρά, που έχει πιάσει με ανάλογο τρόπο δεκάδες κροκόδειλους, θα επιστρατεύσει την εμπειρία του για να νικήσει και τον Σήφη.

Πηγή: flashnews.gr