Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας της Βουλής των Ελλήνων. Αναζητείται ο τρόπος με τον οποίο υπεκλάπη το βίντεο από τις κάμερες του μεγάρου, που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου και δείχνει καρέ – καρέ το πώς ακριβώς συνέβη το δυστύχημα την περασμένη Παρασκευή ακριβώς έξω από το Κοινοβούλιο, με θύτη τον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος της βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη και θύμα έναν νεαρό μοτοσικλετιστή, τον 23χρονο Ιάσονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει διαταχθεί ήδη Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να εντοπιστεί ο δράστης που υπέκλεψε το βίντεο, καθώς τα όσα καταγράφονται αποτελούν μέρος του προανακριτικού υλικού.

Στις εικόνες φαίνεται καθαρά ότι το συνοδευτικό όχημα έχει σταματήσει επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας για να μπει στο Κοινοβούλιο και την ώρα που πάει να στρίψει, η μηχανή του νεαρού πέφτει με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και εκτινάσσεται αρκετά μέτρα μακριά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πουθενά δεν φαίνεται να υπάρχει εκείνη την ώρα τροχονόμος.

Τασούλας: Τέλος η αριστερή στροφή

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μιλώντας πριν από λίγο με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τους ενημέρωσε ότι από σήμερα απαγορεύεται σε όλα τα τροχοφόρα που έχουν δικαίωμα να εισέρχονται στο μέγαρο, να στρίβουν αριστερά ερχόμενοι από το ρεύμα της Βασιλίσσης Σοφίας που οδηγεί προς την πλατεία Συντάγματος.

«Απαγορεύεται σε όλους, είτε είναι υπάλληλοι, είτε είναι βουλευτές, είτε είναι υπουργοί, είτε είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας. Επίσης η Τροχαία Αττικής όπως όλα δείχνουν κάνει επιτέλους δεκτό το αίτημα που είχε κατατεθεί εδώ και χρόνια, να τοποθετηθεί αριστερόστροφο φανάρι στο συγκεκριμένο σημείο ώστε μόνο τότε να μπορούν να στρίβουν και πάλι τα οχήματα με αυτό τον τρόπο, κατευθυνόμενα προς τη Βουλή.

Δείτε εδώ το βίντεο