Τη συμπαράστασή και την αλληλεγγύη τους προς τους πληγέντες των σεισμών στην Ελασσόνα και τις γύρω περιοχές δείχνουν δύο δήμοι της Αττικής.

Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας και ο δήμος Βύρωνα, ανακοίνωσαν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την πρόθεσή τους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, όπως τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος και βρεφικές κρέμες, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, μπισκότα, μέλι, μαρμελάδα, κρουασάν, τσουρεκάκια, κριτσίνια, κουλούρια), εμφιαλωμένα νερά, ατομικούς χυμούς, ατομικές συσκευασίες με μέλι και μαρμελάδα, φάρμακα, είδη καθαρισμού και υγιεινής (απολυμαντικά, αντισηπτικά, καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, σαμπουάν, αφρόλουτρα, χαρτιά υγείας, βρεφικές πάνες, βρεφικές κρέμες, μάσκες μιας χρήσης, μωρομάντηλα, οινόπνευμα), κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, παπλώματα, κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, αλλά και ρούχα ενηλίκων και παιδιών.

Ως σημείο συγκέντρωσης ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας όρισε το παλαιό δημαρχείο της Νέας Χαλκηδόνας, καθημερινά έως και την Πέμπτη 18 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι.

Από τη δική του μεριά, ο δήμος Βύρωνα θα συγκεντρώνει τα είδη πρώτης ανάγκης έως και την Παρασκευή 19 Μαρτίου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 14:00) και στην έδρα του Κέντρου Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος (Δευτέρα έως Κυριακή 12:00 – 18:00). Μάλιστα, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, παρέχει τη δυνατότητα παραλαβής με ραντεβού και από τον χώρο των δημοτών που ενδιαφέρονται να προσφέρουν.

Ανάλογες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης έχουν ήδη ανακοινώσει και οι δήμοι Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ελευσίνας, Χαλανδρίου, Ιλίου και Κηφισιάς.