Μια εφημερία που θύμιζε… πόλεμο έζησαν τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στο Λαϊκό ο πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου και ο προϊστάμενος κλινικής COVID. Σύμφωνα με τον τελευταίο Νίκο Ορφανό η εφημερία ξεκίνησε με 46 ανοιχτά κρεβάτια και μέσα σε 12 ώρες τα περιστατικά έφτασαν τα 91 όπως είπε στο OPEN.

«Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Εδώ και 30 χρόνια που είμαι στο χώρο, δεν έχω ξαναζήσει κάτι ανάλογο. Νοσηλεύαμε σε φορεία ορισμένους ασθενείς με οβίδες οξυγόνου. Η μεγάλη πίεση ασκείται στις κλινικές, ενώ έχουμε ασθενείς απ’ όλες τις ηλικίες στο νοσοκομείο, ακόμα και από τις μικρότερες» είπε ο κ. Ορφανός.

«Κάναμε προσωρινή αναστολή της β’ χειρουργικής, που είχε 30 κρεβάτια, για 10-15 μέρες, για να αντέξουμε την πίεση. Μέσα σε 12 ώρες γέμισε με σφοδρότητα κι έκλεισαν όλες οι θέσεις» είπε ο κ.Αντωνόπουλος.

«Είμαστε στην κορύφωση του κύματος. Την Πέμπτη ενημερώνουμε ότι θα ξεκινήσουμε εφημερία με ελάχιστα κρεβάτια. Είμαστε στο μηδέν. Κάθε εφημερία θα μας “τρώει” και μία κλινική; Δεν θα αντέξει το σύστημα. Εκπέμπουμε SOS για την εφημερία, θέλουμε βοήθεια από άλλα νοσοκομεία την Πέμπτη που έχουμε ξανά εφημερία» είπε.