Η Χίλαρι Κλίντον συνεργάζεται με την Καναδή συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου Λουίζ Πένι για τη συγγραφή ενός πολιτικού θρίλερ.

Όπως αναφέρει το CNN, το βιβλίο θα φέρει τον τίτλο «Κράτος Τρόμου» (State of Terror) και θα εστιάζει στην ιστορία μιας υπουργού Εξωτερικών που προσπαθεί να λύσει το μυστήριο πίσω από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το μυθιστόρημα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου από τους εκδοτικούς οίκους Simon & Schuster και St. Martin’s Press, οι οποίοι περιέγραψαν το εγχείρημα ως «μια μοναδική συνεργασία ανάμεσα σε δύο φίλες και οπαδούς των πολιτικών θρίλερ».

Η Πένι δήλωσε πως το μυθιστόρημα «κάνει βουτιά μέσα στις εμπειρίες και τους φόβους που βίωσε η Κλίντον την εποχή που διετέλεσε Υπουργός Εξωτερικών στο πλευρό του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα».

«Όταν μου προτάθηκε να συγγράψω ένα πολιτικό θρίλερ μαζί με τη φίλη μου, Χίλαρι, δέχτηκα αμέσως», είπε η Πένι. «Συζητήσαμε για την θητεία της στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος εφιάλτης της; Το «Κράτος Τρόμου» δίνει την απάντηση αυτή».

Το «Κράτος Τρόμου» θα εκθέτει και τις απόψεις της Κλίντον για την διακυβέρνηση Τραμπ καθώς, σύμφωνα με τους εκδότες, το βιβλίο «ακολουθεί μια καινούργια Υπουργό Εξωτερικών που εργάζεται για λογαριασμό του αντιπάλου της, για έναν πρόεδρο που ορκίζεται μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης που περιόρισαν την παρουσία της χώρας στην διεθνή πολιτική σκηνή».

Μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων, η Υπουργός πρέπει να ηγηθεί των προσπαθειών προκειμένου να «αποκαλύψει την θανατηφόρα σκευωρία, ένα σχέδιο που δημιουργήθηκε με προσοχή ώστε να εκμεταλλευτεί μια αμερικανική κυβέρνηση που είχε επικίνδυνα λίγη επαφή και εξουσία στα πράγματα που έχουν σημασία».

Η Κλίντον έχει συγγράψει μέχρι στιγμής άλλα 7 βιβλία, ενώ το 2018 ο σύζυγός της, Μπιλ Κλίντον, είχε κυκλοφορήσει επίσης ένα πολιτικό θρίλερ υπό τον τίτλο «Ο Πρόεδρος αγνοείται», σε συνεργασία με τον συγγραφέα Τζέιμς Πάτερσον.