Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά τη λήξη του φοιτητικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια.

Στην Καμάρα συγκεντρώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, πολλοί από τους οποίους πέταξαν μολότοφ, πέτρες και ξύλα εναντίον των δυνάμεων της Αστυνομίας, που είχαν κλείσει την οδό Εγνατία, στο ύψος της ΕΥΑΘ.

Η Αστυνομία απάντησε με περιορισμένη χρήση χημικών. Η ένταση δεν έχει κοπάσει και οι συγκεντρωθέντες κινούνται προς την Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο ανταποκριτής μας στη Θεσσαλονίκη, thestival.gr, η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές.

Προηγήθηκε συγκέντρωση φοιτητών στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι διαδηλωτές -μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και του σχήματος των ΕΑΑΚ, του ΠΑΜΕ, σωματείων εκπαιδευτικών και αγωνιστικών ενώσεων- ξεκίνησαν την πορεία από το άγαλμα Βενιζέλου και μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη έφτασαν στο ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα ενάντια στο νομοσχέδιο. Στη συνέχεια, μέσω της οδού Αγίου Δημητρίου, επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης της πορείας τους.

TAGS