Ο Ηλίας Ψινάκης… έσωσε το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης προτού αναλάβει δήμαρχος Μαραθώνα αφού τα καθήκοντά του αρχίζουν επίσημα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, στο Κέντρο Υγείας υπήρχαν μέχρι σήμερα τρεις γιατροί-ήρωες που εργάζονταν σκληρά για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε περίπου 16.000 έως 18.000 ασθενείς μόνο το καλοκαίρι. Ένας αριθμός από αυτούς τους ασθενείς που χρειαζόταν περαιτέρω νοσηλείας έπρεπε να μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Αθήνας με αποτέλεσμα-κάποιες φορές- τα χειρότερα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Κέντρο Υγείας στη Νέα Μάκρη, το οποίο επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι πολλές χιλιάδες επισκεπτών, στις 8 Αυγούστου θα έκλεινε οριστικά αφού οι τρεις συμβάσεις των γιατρών θα έληγαν. Έτσι, ο Ηλίας Ψινάκης, γνωρίζοντας το πρόβλημα επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας, Σωτήρη Ζώτο, προκειμένου να μη μπει λουκέτο στο Κέντρο Υγείας. Και τα κατάφερε αφού απέσπασε οκτώ γιατρούς που θα εργαστούν σε αυτό για το καλό της υγείας των κατοίκων και των παραθεριστών του Μαραθώνα.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με το νέο δήμαρχο, ο οποίος δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στον κ. Ζώτο και στην Υπηρεσία του, γιατί με αστραπιαία ταχύτητα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε όχι μόνο να μην κλείσει αλλά να λειτουργεί άψογα το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σώζοντας πολλούς χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες του δήμου Μαραθώνα. Μακάρι το παράδειγμά του να το ακολουθούν όλοι εκείνοι που ασχολούνται με τη δημόσια διοίκηση και να παρακάμπτουν τη γραφειοκρατία για το καλό του κόσμου».