Επανέρχονται με νέα τους επιστολή οι άνθρωποι του ελληνικού σινεμά -και με περισσότερες υπογραφές αυτή τη φορά- υπέρ της παραμονής του Γρηγόρη Καραντινάκη στη θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Καθώς έληξε χθες η διορία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη θέση του γενικού διευθυντή που είχε προκηρύξει το ΕΚΚ, έπειτα από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, οι έλληνες κινηματογραφιστές -σκηνοθέτες, παραγωγοί, ηθοποιοί, διανομείς και άλλες ειδικότητες του χώρου- ως «ενεργοί κινηματογραφιστές, που σχετίζονται άμεσα με τον ελληνικό κινηματογράφο, επανέρχονται για να δηλώσουν δημόσια το πάγιο αίτημά τους, όπως έχει εκφραστεί ήδη σε επιστολές που έχουν απευθύνει στην ηγεσία του ΥΠΠΟ και κοινοποιήσει στον Τύπο» αναφέρουν στη σημερινή τους επιστολή.

«Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι κρίνουμε επιτυχημένη τη θητεία του Γρηγόρη Καραντινάκη στη θέση του γενικού διευθυντή του ΕΚΚ κι ελπίζουμε στην παραμονή του για τη δημιουργική, αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία του οργανισμού, έτσι ώστε η πιθανή καλυτέρευση του συνολικού τοπίου της χώρας να εκφραστεί και στον κινηματογραφικό χώρο με τον πλέον παραγωγικό τρόπο» σημειώνουν.

Επίσης αναφέρουν ότι «σε αυτή την τόσο κρίσιμη ακόμη για την Ελλάδα περίοδο, ο ελληνικός κινηματογράφος βάζει τα θεμέλια μιας αναπτυξιακής προοπτικής, τόσο καλλιτεχνικά όσο και οικονομικά. Η επένδυση στον ελληνικό κινηματογράφο είναι μια επένδυση για τη χώρα μας και τη διεθνή εικόνα της. Μαζί με την ανησυχία μας για το μέλλον του ΕΚΚ δυναμώνει και η φωνή μας, καθώς πλέον είμαστε 353», καταλήγουν οι υπογράφοντες.