Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, από πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε παλιά μονοκατοικία 3 ορόφων, επί της οδού Γαβαλάδων, στην παλιά πόλη των Χανίων.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν την πυρκαγιά, πριν αυτή επεκταθεί και σε διπλανά κτίρια, δεδομένου, ότι η παλιά πόλη είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Ο δρόμος όπου βρισκόταν η παλιά οικία είναι ιδιαίτερα στενός με αποτέλεσμα τα οχήματα της Πυροσβεστικής να πλησιάσουν μέσω της οδού Νταλιάνη, στο κοντινότερο σημείο, σβήνοντας την φωτιά, η οποία ωστόσο κατέστρεψε το δεύτερο όροφο της μονοκατοικίας στην οποία έμενε μια τετραμελής οικογένεια οικονομικών μεταναστών τα μέλη της οποίας είχαν προλάβει να βγουν μόλις εκδηλώθηκε η φωτιά.

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν και απομάκρυναν έγκαιρα μέσα από την κατοικία και δύο φιάλες υγραερίου, ενώ για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται ήδη προανάκριση.

Η οδός Γαβαλάδων, όπου βρισκόταν το σπίτι που τυλίχθηκε στις φλόγες, αποτελεί μια από τις δεκάδες στενές και με δυσκολία πρόσβασης, οδούς της παλιάς πόλης.

Εν τω μεταξύ, πριν από περίπου 2 χρόνια, και πάλι από πυρκαγιά, στο ισόγειο του ίδιου σπιτιού, είχε υποστεί σοβαρότατα εγκαύματα και τελικά υπέκυψε, μια γυναίκα 38 ετών από τη Βουλγαρία.