Στην πορεία του κορονοϊού στη ζωή μας, που θα επιστρέψει στα παλιά της δεδομένα, αρκεί να κάνουμε όπως είπε υπομονή, εστίασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 αναφέρθηκε στην επαναφορά του λιανεμπορίου με παράδοση εκτός και στην επανέναρξη των μαθήματων της τρίτης λυκείου, δηλώνοντας ότι οι επιστήμονες θα επανεξετάσουν τα δεδομένα στο τέλος της εβδομάδας.

«Δεν έχουμε δει ακόμα το αποτύπωμα των εορτών» είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Χαράλαμπος Γώγος και τόνισε «εάν το αποτύπωμα δεν είναι αρνητικό θα μπορέσουμε να μπούμε σε μία σειρά

«Είναι κρίσιμη περίοδος, είμαστε στη μετάβαση. Πρέπει να κρατηθούμε ζωντανοί τους επόμενους δύο μήνες περίπου, που αποτελούν τον κρίσιμο χρόνο που χρειάζεται για να εμβολιαστούν οι πιο ευπαθείς ομάδες» σημείωσε.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκυριάκο εξηγώντας όμως πως το πρόβλημα είναι κυρίως για τους κλειστούς και όχι για τους ανοιχτούς.

«Η οικονομία έχει πάει πολύ πίσω» δήλωσε και είπε πως εάν χρειαστεί να εμβολιαστούν γρήγορα οι πολίτες δεν είναι δύσκολο να λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα ακόμη και 24 ώρες την ημέρα.