Άρχισε σήμερα (4/1)) ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανάμεσά τους και το Νοσοκομείο Χανιών και το ΠΑΓΝΗ.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Μάλιστα ο εμβολιασμός θα γίνει σε τρεις φάσεις, αλλά και των πολιτών και των εργαζομένων σε γηροκομεία. Εκτιμάται μάλιστα ότι έως 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί 100.000 άτομα.

Σήμερα προστέθηκαν 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς, ανάμεσά τους και σε εκείνα των Χανίων  και στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Ο πρώτος εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων στις 07:45 το πρωί της Δευτέρας, γεγονός που σήμανε και την πρώτη «αχτίδα» ελπίδας για την  πόλη, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο. H διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και βάσει του αρχικού πλάνου.

Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων ήταν η λοιμωξιολόγος Ειρήνη Λαγουδάκη, η νοσηλεύτρια Ευφροσύνη Τσουράκη, και η ιατρός Αγγελική Δαμιανάκη.

Το πρωί εμβολιάστηκαν ανάμεσα σε άλλους ο επόπτης των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, Στέφανος Ντουκάκης, ο γιατρός Γιώργος Γεωργιακάκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης κ.α.

Ο επόπτης των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, Στέφανος Ντουκάκης

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Χανίων, συνολικά 150 εμβολιασμοί υγειονομικών, νοσηλευτών και με προτεραιότητα όσων εργάζονται σε ΜΕΘ και σε μονάδες Covid-19, μέχρι το απόγευμα, στα τρία εμβολιαστικά κέντρα στο γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ (αυτό όμως σε ό,τι αφορά την Κρήτη θα προκύψει τις επόμενες ημέρες).

Στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν κλειστές δομές πρόνοιας και για το προσωπικό τους και για τους φιλοξενούμενούς τους. Σε αυτές τις κατηγορίες, ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν, στο χρόνο που απαιτείται, τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

O μάγειρας βάρδιας του Νοσοκομείου Χανίων, Αιμίλιος Ιωάννου

Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 70 ετών.