Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ο νέος κορονοϊός «άλωσε» και την ευαίσθητη δομή του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα τακτικά τεστ που γίνονται στο ίδρυμα, από τα οποία προέκυψε πως μια καθαρίστρια ήταν θετική και έτσι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα αποφασίστηκε το Σάββατο (26/12) να γίνουν τέστ σε όλο το προσωπικό και τους ηλικιωμένους στο ίδρυμα και τότε όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Όμως, τη Δευτέραμια νοσηλεύτρια η οποία εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, έκανε τεστ το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα αποφασίστηκε εκτός από την ίδια να τεθεί σε κατοίκον περιορισμό και όλο το προσωπικό της ίδιας βάρδιας.

Δυστυχώς την ίδια ημέρα και μια ακόμη νοσηλεύτρια εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας και το τεστ που έκανε βγήκε επίσης θετικό, με αποτέλεσμα από σήμερα η ίδια, όπως και όλο το προσωπικό που ήταν στην ίδια βάρδια, να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Όπως είπε στο Flashnews o γενικός γραμματέας του δήμου Χανίων, Γιώργος Φραγκιαδάκης, συνολικά έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 13 από τους 27 εργαζόμενους στο γηροκομείο.

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν νέα τεστ σε όλο το εναπομείναν προσωπικό και τους ηλικιωμένους στο ίδρυμα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων που έχουν ορισθεί από τον ΕΟΔΥ.

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.