Την αιτία που βρέθηκαν τόσα πολλά κρούσματα κορονοϊού στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης της Αεροπορίας (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη αναζητούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εκεί δηλαδή που παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι στρατεύσιμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πανδημία έχουν προσβληθεί οι 29 από τους συνολικά 824 νέους και έχουν απομονωθεί σε ειδικό χώρο ώστε να μην κολλήσουν κι άλλους. Οι περισσότεροι έχουν ήπια συμπτώματα, ωστόσο δύο άτομα κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν σε νοσηλευτικά ιδρύματα, ο ένας στο νοσοκομείο της Τρίπολης και ο άλλος στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι οι νεοσύλλεκτοι παρουσιάστηκαν στις 10 Νοεμβρίου με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ και υποβλήθηκαν σε τεστ όπως προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο. Πως λοιπόν βρέθηκαν τόσα πολλά κρούσματα τώρα;

Το πιθανότερο είναι να επρόκειτο για ασυμπτωματικούς οι οποίοι συνέτειναν στη διασπορά. Η ορκωμοσία τους πάντως θα γίνει κανονικά τις επόμενες ημέρες και για να μη υπάρξει συγχρωτισμός θα γίνει σε δύο φάσεις με τους μισούς να δίνουν όρκο τη μια φορά και τους άλλους μισούς αργότερα, χωρίς την παρουσία εννοείται συγγενών και φίλων.