SMS στο 13033: Οι 6 κωδικοί για τις μετακινήσεις μας – Τι στέλνουμε για τράπεζα, συνεργείο, ΕΛΤΑ, ΚΤΕΟ και δικηγόρους

Πώς μπορεί να κυκλοφορήσει κάποιος μετά τις 9 το βράδυ


ΕΛΛΑΔΑ
9:05
02/12/2020
SMS στο 13033: Οι 6 κωδικοί για τις μετακινήσεις μας - Τι στέλνουμε για τράπεζα, συνεργείο, ΕΛΤΑ, ΚΤΕΟ και δικηγόρους
11
loading

To lockdown καλά κρατεί και το SMS στο 13033 για τις επιτρεπόμενες μετακινήσεις ήρθε για να μείνει στη ζωή μας. Δείτε τους 6 κωδικούς, τι στέλνουμε, μεταξύ άλλων, για τράπεζα, σούπερ μάρκετ, συνεργείο, ΕΛΤΑ και ΔΕΗ.

Οι μετακινήσεις και η έξοδος από το σπίτι πλέον γίνεται μετά την αποστολή του μηνύματος στο 13033, ενώ θέλει προσοχή να πάρετε απάντηση και να την δείτε για να είστε σίγουροι ότι εγκρίθηκε η μετακίνηση.

Για ΕΛΤΑ, κούριερ, αλλά και για τα υποκαταστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων ο κωδικός είναι το 2, αν δεν μπορείτε να κάνετε τη συναλλαγή σας ηλεκτρονικά. Ο ίδιος κωδικός ισχύει για σούπερ μάρκετ.

Για το συνεργείο ο κωδικός είναι επίσης το 2, όπως και για το ΚΤΕΟ και για τη ΔΕΗ, εφόσον δεν γίνεται ηλεκτρονικά η διαδικασία που θέλετε.

Για δικηγόρο ο κωδικός είναι το 3.

Η μορφή του SMS

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

 1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
 2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
 3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
 4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
 5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Τα μηνύματα του 13033 αφορούν αποκλειστικά σε επιβεβαίωση κατ'εξαιρεση μετακίνησης. Το 13033 δεν στέλνει μηνύματα που παραπέμπουν σε εγκατάσταση λογισμικού ή σε ιστοσελίδα άλλη από το forma.gov.gr

Μέσω SMS στο 13033 με έξι κωδικούς - λόγους μετακίνησης μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν έως τις 9 το βράδυ. Από εκείνη την ώρα, όμως, έως και τις 5 το πρωί ο περιορισμός της μετακίνησης γίνεται ποιο αυστηρός λόγω του lockdown και οι πολίτες -πλην εργασίας- μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για δύο λόγους.

Πώς γίνονται οι μετακινήσεις το βράδυ 21:00-5:00

Υπάρχουν μόνο τρεις λόγοι που μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 13033 για να βγει από το σπίτι του τις συγκεκριμένες ώρες και αυτοί είναι για εργασία, υγεία και βόλτα με το κατοικίδιο.

Συγκεκριμένα:

 • Με τον αριθμό 1: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.
 • Με τον αριθμό 6: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.
 • Όσον αφορά στην εργασία είναι απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, όπως ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακόμα δύο τρόποι για να δηλώνουμε τις μετακινήσεις μας

Συμπλήρωση Εντύπου

Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

Χειρόγραφη Βεβαίωση

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

 1. Όνομα/Επίθετο
 2. Διεύθυνση Κατοικίας
 3. Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
 4. Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

Η βεβαίωση για όσους εργάζονται

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.

Πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α)

Για πάγια βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Για μεμονωμένες μετακινήσεις μαθητών/τριών απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

11
σχόλια
 1. avatar Yan

  Πολλά κενά στο σύστημα.
  Είχα κλείσει για σερβις στο αυτοκίνητο. Στην πόλη μου δεν έχει εξουσιοδοτημένο. Το σέρβις μού λέει ότι δεν εκδίδει βεβαιώσεις, η τροχαία μου λέει μόνο στην πόλη με sms και το 1520 (αφού με χρέωσε 10€ στο κινητό)ότι δεν προβλέπεται τίποτα τέτοιο.
  Άλλο:
  Πρέπει να πάω σε ασφαλιστικό ταμείο, αλλά τα έχουν κλείσει όλα στην πόλη μου και πρέπει να πάω σε άλλη (που ανήκω). Αυτοί αρνούνται ότι βγάζουν βεβαιώσεις ενώ η τροχαία λέει ότι απαγορεύεται να βγω εκτός πόλης!!!!

 2. avatar ´Αντε σε ενα σωστό ευρωπαικό κρατος. . .

  ....Εν καιρώ λοκνταουν - καραντίνας να παει το πρωθυπουργικό ζευγος, πχ της Αυστρίας, στις Αλπεις με την παρεα τους και τα παιδιά τους για να αθληθούν ή για να κανει η κυρια βολτες με τη μοτοσυκλέτα της..
  Καλά μας κανουν τετοιοι που ειμαστε. ..!

 3. avatar Για να παω Πεντελη με κατι φιλες τι κωδικό βαζουμε.

  Εμεις θελουμε να παμε απο Χαλανδρι στο βουνό για περπάτημα γιατί βεβαιως δεν εχουμε Μότο κρος σαν τη συζυγο του πρωθυπουργού μας..

 4. avatar 1+1

  Ολα καλα και χρησιμα που γραφετε, αλλά θα ηθελα να μαθω τι κωδικό μπορω να βαλω για να παμε την εγγονη μου μεχρι την Παρνηθα για να κανουμε και εμεις ποδήλατο στο βουνό...

 5. avatar Για να παμε Παρνηθα, χωρις μασκα να κανουμε ποδηλατο και συνοστισμο ελευθερα…

  ...τι κωδικό στέλνουμε;;; Τι θες να πεις ότι αυτά τα κάνει μόνο ο πρωθυπουργός η υπερλαμπρη και οι κολλητοί του, ενώ εμείς τρώμε τα πρόστιμα, το ξύλο και τη τρομοκρατία και δε μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας και αν πάθουμε κάτι δε θα έχουμε και περίθαλψη της προκοπής, ενώ ο άλλος κάνει τη πλάκα του και μας πετάει στα μούτρα το ποσο γραμμένους μας έχει όλους...

  1. avatar Συμφωνώ μαζί σου.

   Είναι απλά υποκριτές.

  2. avatar Πολύ τον εξυπνο εσύ κανεις με την Παρνηθα..

   Αυτός ειναι ο πρωθυπουργός της χωρας μας και αυτή ειναι η αξια γυναικα του..Εαν δεν εχουν αυτοι δικαιωμα να πανε με δεκα φιλους να ξεσκάσουν στη Παρνηθα , τοτε ποιοι το εχουν ..
   Δεν εισαι εσυ αξιος να τους πιανεις στο στομα σου ,που φανταζομαι οτι ουτε δευτερο παντελονι δεν εχεις..
   Εαν δεν σου αρεσουν ξαναγύρνα στη πατριδα σου..

   1. avatar Κατι σαν εσενα που σας εχουν δωσει και δικαιωμα να ψηφιζετε κατεστρεψαν την Ελλαδα.

    Με 110.000 κρουσματα καί 2550 θανατους και τους υποστηριζετε ακομη ...??
    Ντροπή σου.....!!

   2. avatar Σου ευχομαι ολοψυχα…

    Αφού σου αρέσουν αυτοί οι \"άξιοι\" και τους ευκρινείς τόσο, πάντα τέτοιους άξιους να έχεις να καθορίζουν τη μοίρα σου, τέτοιους άξιους να έχεις να διαχειρίζονται τα λεφτά που θα πάρεις για σύνταξη, το μέλλον των παιδιών σου, τη περίθαλψη σου αν χρειαστείς κάτι, την αξιοπρέπεια της χώρας μας. Πάντα τέτοια σου εύχομαι! Αυτοί οι άξιοι σου αξίζουν! Και πίστεψε με , στους χαρίζω ευχαρίστως!

    1. avatar Δεν φταιτε εσεις ..

     Αλλά εγώ που κάθομαι τωρα και ασχολουμαι με κατι ανθρωπάκια σαν του λογου σας και που θελετε να συγκριθείτε με τον πρωθυπουργό και την γυναίκα του ...!
     Ο Τσίπρας και η Περιστέρα αξιζει σε καποιους σαν εσάς. .!

 6. avatar Covid-20

  Άχρηστη είδηση όπως οι πλείστες..Απλά δρν στέλνουμε τίποτα κσι πουθενά..Είμαστε ελεύθερα όντα και κανένα κράτος δεν θα μου πει αν βγω η αν δεν βγω έξω και γιατί θα βγω..Και προφανώς με Τία κλήσεις θα πάρουν τα από τέτοια μου

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει