Διαρκής είναι η πίεση που δέχεται η ΜΕΘ στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι ασθενείς έφτασαν τους 40.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport τις τελευταίες ώρες διασωληνώθηκε 60χρονη, για την οποία αναζητείται κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Λαμίας αποσωληνώθηκαν δύο ασθενείς και συγκεκριμένα μία 50χρονη από την Καρδίτσα και ένας 42χρονος από το Καρπενήσι, ωστόσο ακόμη χρειάζονται εντατική παρακολούθηση.

Στην περίπτωση που η κατάσταση της 50χρονης παραμείνει σταθερή τότε θα μεταφερθεί στην κλινική COVID. Σε αυτή την περίπτωση θα αδειάσει και πάλι θέση στη ΜΕΘ, ωστόσο ασθενείς που νοσούν βαριά δεν μπορούν να περιμένουν και αναζητούνται άδεια κρεβάτια.

Γενικά η κατάσταση στις ΜΕΘ όλης της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι οριακή και όποιο κρεβάτι αδειάζει γεμίζει αμέσως.

Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση άλλα τρία περιστατικά από τη Λαμία (μία γυναίκα 54 ετών και δύο άνδρες 65 και 69 ετών) και ένας καινούριος ασθενής που διακομίστηκε την Τετάρτη από τη Λιβαδειά.

Αγώνας δρόμου για νέα κρεβάτια

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για την λειτουργία πέντε ακόμη κλινών ΜΕΘ COVID στο νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών θα είναι σε θέση να τις λειτουργήσουν ως το τέλος της εβδομάδας ανεβάζοντας τη δυναμικότητα στις 11 κλίνες.

Αύξηση κατά 4 ακόμη κλίνες αναμένεται και από το νοσοκομείο Χαλκίδας που ήδη από τις 19/11 λειτουργεί 8 (από 6 που είχε όταν ξεκίνησε), ανεβάζοντας το συνολικό δυναμικό της Στερεάς Ελλάδας σε ΜΕΘ COVID , στις 23 (η Θεσσαλία έχει 71 και έχει γεμίσει). Θυμίζουμε ότι στην αρχή του δεύτερου κύματος υπήρχαν μόνο τα έξι κρεβάτια της Λαμίας.

Δυστυχώς την ίδια ώρα ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από COVID-19 στη Στερεά Ελλάδα μετά τους δύο θανάτους στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, της 85χρονης από τον Ορχομενό και του 82χρονου από τη Φωκίδα. Έτσι ούτε η Ευρυτανία έμεινε αλώβητη από την πανδημία με έναν 76χρονο από το Καρπενήσι να χάνει τη ζωή του στο νοσοκομείο της πόλης.

TAGS