Τρεις σχεδόν μήνες μετά το διορισμό του ο νέος πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα παραστεί και θα προεδρεύσει μεθαύριο (Πέμπτη 29 Μαΐου) στην 316η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η συνεδρίαση -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου – η οποία είναι η πρώτη με προεδρεύοντα τον σκηνοθέτη κ. Γιάννη Σμαραγδή, θα έχει ως αποκλειστικό θέμα την «εγκατάσταση και στοχοθεσία του νέου προέδρου», θα πραγματοποιηθεί για μία ώρα (μεταξύ 13:00 και 14:00) στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του κινηματογράφου “Ολύμπιον” και θα είναι ανοιχτή στο κοινό «το οποίο θα έχει τη δυνατότητα εάν επιθυμεί να θέσει ερωτήματα εγγράφως, τα οποία και θα απαντηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ αποποιείται κάθε αμοιβή, και παράλληλα ο κ. Σμαραγδής δεν επιθυμεί να προβληθεί ταινία του, με οποιονδήποτε τρόπο, στη διοργάνωση το διάστημα που εκτελεί καθήκοντα προέδρου».

Ο σκηνοθέτης κ. Σμαραγδής τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του του Δ.Σ. του Φεστιβάλ στις 12 του περασμένου Μαρτίου μετά την παραίτηση από τη θέση του δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη.