Όποιον κι αν ρωτήσετε στο Ναύπλιο για το πού θα δοκιμάσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, γευστικά και ποιοτικά, όλοι θα σας υποδείξουν το Ρούλη. Δεν είναι λίγοι άλλωστε εκείνοι, που ξεκινούν το ταξίδι τους για την όμορφη πόλη της Αργολίδας, με αφορμή ακόμη ένα γεύμα στο φημισμένο ουζερί- ψαροταβέρνα.

Αν αναλογιστείτε, μάλιστα, και τους εκπροσώπους της πολιτικής και καλλιτεχνικής όχι μόνο ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής που το επιλέγουν κάθε φορά που βρίσκονται στο Ναύπλιο (ή ακόμη και στην Αθήνα), τότε θα καταλάβετε ότι πρόκειται για μία ταβέρνα, σημείο αναφοράς για την αργολική πρωτεύουσα.

Το ουζερί-ψαροταβέρνα ο Ρούλης, λοιπόν, πρωτολειτούργησε το 1981 στο Άργος. Το 1991 μεταφέρθηκε στη σημερινή του τοποθεσία στην παραλιακή οδό Ναυπλίου-Νέας Κίου, σε ένα όμορφο σημείο δίπλα στο κύμα, που έχει θέα στην πόλη του Ναυπλίου.


Διακρίνεται για το σεβασμό που επιδεικνύει στην ποιότητα και την παράδοση, ενώ φημίζεται για το ολόφρεσκο ψάρι και τα θαλασσινά, τους ψαρομεζέδες και το φιλικό service. Δοκιμάστε χταπόδι ψητό, γαύρο παστό, γαρίδα σαγανάκι, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες και ψητή φέτα.

Από τα best sellers πιάτα του Βασίλη Φασουλή (ιδιοκτήτη και μάγειρα της ταβέρνας, ενίοτε και ψαρά) η ψαρόσουπα και η αστακομακαρονάδα. Στο τέλος του γεύματος προσφέρεται κέρασμα σπιτικό γλυκό κουταλιού.

Tip: Όλα τα πιάτα του ουζερί φημίζονται για τη θεσπέσια γεύση τους. Γι’ αυτό, αν ρωτήσετε για κάποια σπεσιαλιτέ, θα σας απαντήσουν όλες οι προτάσεις του καταλόγου!

Info:
Καθημερινά: από τις 10.30

Από 15 ευρώ/άτομο

Παραλιακή Οδός Ναυπλίου-Νέας Κίου 253, Ναύπλιο
Τηλ. +30 27510 52006
www.facebook.com/O.Roulis