Γκάγκα: «Αν δεν προσέξουμε μπορεί να γίνουμε Ιταλία»

«Δεν καταλαβαίνω τόσο καιρό μετά γιατί δεν έχουμε μείωση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη» τόνισε η πνευμονολόγος


ΕΛΛΑΔΑ
17:33
21/11/2020
Γκάγκα: «Αν δεν προσέξουμε μπορεί να γίνουμε Ιταλία»
5
loading

«Αν δεν προσέξουμε μπορούμε να γίνουμε ανά πάσα στιγμή Θεσσαλονίκη ή ακόμα χειρότερα Ιταλία. Πρέπει να κρατήσουμε το λοκντάουν όσο το δυνατόν πιο αυστηρά» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

«Δεν καταλαβαίνω τόσο καιρό μετά γιατί δεν έχουμε μείωση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη» τόνισε η πνευμονολόγος. «Υπήρχε μεγαλύτερη διαμόλυνση που την πήραμε είδηση σιγά σιγά, είναι ο καιρός πιο κρύος, και μαζεύτηκαν πιο γρήγορα σπίτια τους, η Θεσσαλονίκη είναι πιο κοινωνική από την Αθήνα» ήταν μερικές από τις εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει η γιατρός.

«Περιμέναμε και ελπίζαμε ότι με τα μέτρα και το λοκντάουν θα κάναμε λιγότερα κρούσματα, δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ο ιός είναι εδώ, υπάρχουν ασυμπτωματικοί ανάμεσα μας πρέπει να φοράμε μάσκα στη δουλειά. Ο καθένας μας μπορεί να είναι φορέας ή να έρθει σε επαφή με έναν φορέα» υπογράμμισε, ενώ διαπίστωσε ότι τουλάχιστον στην Αθήνα το λοκντάουν είναι λιγότερο έντονο από την άνοιξη.

«Πάνω από 3.000 ανθρώπους νοσηλεύουμε στα τμήματα και στη μονάδα έχουμε πεντακόσιους, και το πρώτο μας μέλημα είναι να μη χρειαστούν μονάδα» εξήγησε η κ. Γκάγκα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Συμπέρασμα

  Όλο αυτό τον καιρό έχω μιλήσει με πάνω από δέκα ιατρούς κανένας δεν λέει αυτές τις Παπ.............Ες που λένε στα κανάλια.
  Μάλλον μηλαω με λάθος ιατρούς?

 2. avatar Pharma Nemesis

  Όταν θα καταλάβετε ποσό λάθος ήταν ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων με το εμβόλιο της γρίπης, ελπίζω να έχετε την ευθιξία να κάνατε χαρακίρι.
  Τα επίσημα στοιχεία που δείχνουν πως 1 μήνα μετά τον εμβολιασμό 2,5 εκατομμυρίων Ελλήνων με το εμβόλιο της γρίπης, ξαφνικά «έβρεξε» κορονοϊό, μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link:
  https://www.worldometers.info/coronavirus/country/greece/

 3. avatar Μα τι φταίει; Τι φταίει;

  Αν καταλάβαινες, δεν θα σε έλεγαν ΓΚΑΓΚΑ.
  Ούτε θα σε είχε επιλέξει η [...] για να κάνεις προπαγάνδα.
  Και ΓΚΑΓΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΘΥΜΗ.
  Εσύ το εμβόλιο της γρίπης, το έκανες;

 4. avatar Δεν μειώνεται

  Γιατί αργησατε τραγικά να πάρετε μέτρα, κάθε μέρα αυξάνονταν και εσείς κοιταγατε τα αστέρια και λέγατε για μάσκες και μπούρδες

 5. avatar Γιατρέ

  Γιατρουδάκο, δεν πάμε να κάνουμε εγχείρηση. Είσαι κλινικός ιατρός και όχι επιστήμων στη δημόσια υγεία. Στην Ελλάδα έχουμε αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που θα έπρεπε το κράτος να έχει αξιοποιήσει για να μας εξηγήσουν γιατί. Έχουμε ΤΕΙ Δημόσιας Υγείας και καθόμαστε και ακούμε τους γιατρούς να αναλύουν ζητήματα δημόσιας υγείας. Αλλά βλέπεις, το αθάνατο κόμπεξ του νεοραγιά για το γιατρό καλά κρατεί.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει