Από σήμερα θα αρχίσει η καταβολή της δίμηνης παράτασης των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Ανακοινώνοντας 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και των εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία του νέου κορονοϊού, ο κ. Βρούτσης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πριν από μερικές ημέρες, υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την επιμήκυνση κατά δύο μήνες των τακτικών επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η καταβολή στους δικαιούχους του ποσού που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση, ξεκαθάρισε, θα ξεκινήσει σήμερα  Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Το μέτρο αυτό αφορά 123.000 ανέργους και η δαπάνη του υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, στους μακροχρόνια ανέργους, η καταβολή της οποίας θα γίνει το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του μήνα. Ειδικότερα, η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση θα αφορά 130.000 μακροχρόνια ανέργους και υπολογίζεται συνολικά στο ύψος των 52 εκατ. ευρώ.