Στα ηλεκτρονικά «θρανία» θα καθίσουν από σήμερα και οι μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, καθώς είναι για τρίτη ημέρα κλειστά τα σχολεία τους, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η τηλεκπαίδευση έχει καθημερινό ωράριο για τα δημοτικά από τις 14:00 έως τις 17:00 και για τα νηπιαγωγεία από τις 14:00 έως τις 16:30.

Κάθε διδακτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά και μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβεί δεκάλεπτο διάλειμμα.

Στην τηλεκπαίδευση, η οποία θα λειτουργεί συμπληρωματικά με την εκπαιδευτική τηλεόραση για όσο θα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, η ύλη θα προχωράει κανονικά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει δωρεάν χρήση δεδομένων (data) για όποιον συνδέεται στις πλατφόρμες, με τις οποίες συνεργάζεται, για την τηλεκπαίδευση.

Ακόμη και αν κάποιος δεν έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω διαδικτύου, ακόμη και αν δεν έχει υπολογιστή, τάμπλετ, έξυπνο κινητό τηλέφωνο, μπορεί να συνδεθεί στην ψηφιακή τάξη και μέσω τηλεφώνου, με αστική χρέωση. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς δεν θα έχει εικόνα, αλλά θα μπορεί να ακούει και να συμμετέχει σε όσα γίνονται στην ηλεκτρονική «τάξη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.