Ο καθηγητής της πολιτικής της υγείας και Διευθυντής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, ανέφερε πως είναι πιθανό να υπάρξουν και νέα lockdown στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές του 2021. Τα κρούσματα θα πρέπει να φτάσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου για να βγούμε από την καραντίνα, τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

«Κατά την γνώμη μου είναι καλό που ανακοινώθηκε για αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για παραπάνω το lockdown, γιατί θα πρέπει να μετράμε το τι πραγματικά γίνεται, να δούμε ποια είναι η πίεση στο σύστημα υγείας», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο Ηλίας Μοσίαλος.

Στη συνέχεια ο καθηγητής πρόσθεσε ότι για να βγούμε από το lockdonw, θα πρέπει ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων να μειωθεί στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου και των αρχών Οκτωβρίου.

«Δεν θα πάμε πάλι στην κανονικότητα του Ιουλίου και του Αυγούστου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος τονίζοντας τη σημασία να ανακοπεί η ορμή του κορονοϊού.

Ο Ηλίας Μόσιαλος σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν κι άλλα lockdown, απάντησε πως «είναι πιθανό, αν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές της επόμενης χρονιάς».