Μία συμβολική κίνηση έκανε ένας Κρητικός δύτης, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ο Μανώλης Βουτσαλάς πήγε μέχρι το Καστελόριζο, προκειμένου να υψώσει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία.

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση προχώρησε ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ο δύτης από το Ηράκλειο Μανώλης Βουτσαλάς.

Μιλώντας στο OPEN ο Μανώλης Βουτσαλάς είπε: «Αυτή η σημαία δεν είναι δίκη μου, αλλά όλων μας . Έχουμε υποχρέωση σε όλους που έφυγαν να τους τιμούμε με το δικό μας τρόπο τουλάχιστον κάθε χρόνο τέτοια μέρα».

Μάλιστα όπως ο ίδιος ανέφερε ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ» θέλει να στείλει και την δική του απάντηση στις συνεχείς προκλητικές κινήσεις των Τούρκων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες όταν ο Κρητικός δύτης και οι συνεργάτες του μετέβησαν στο ακριτικό νησί.  Οι αρχές του νησιού, σε συνεργασία με τον Μανώλη Βουτσαλά έψαξαν και βρήκαν το κατάλληλο σημείο για να υψώσουν τη σημαία, σε χώρο ακριβώς δίπλα στο χώρο του γηπέδου του νησιού, στην περιοχή Μανδράκι, ανατολικά του Καστελόριζου και σε απόσταση περίπου ενός ναυτικού μιλίου από τις Τουρκικές ακτές.

Η σημαία εμβαδού 745,5 τ.μ. ζυγίζει 200 κιλά, έχει κατασκευασθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως ιστός χρησιμοποιήθηκε γερανός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Καστελόριζο από τη Ρόδο, με έξοδα του κ. Βουτσαλά.