Αγίου Δημητρίου: Πώς θα εορταστεί φέτος η μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη

Παρουσία Σακελλαροπούλου η Δοξολογία - Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων


ΕΛΛΑΔΑ
7:50
26/10/2020
Αγίου Δημητρίου: Πώς θα εορταστεί φέτος η μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη
2
loading

Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί τελικά η Δοξολογία, για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο σήμερα 26 Οκτωβρίου.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι εορταστικές εκδηλώσεις των εθνικών επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν και φέτος με την κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα, παρά τη ματαίωση όλων των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων, λόγω της έξαρσης διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στον Λευκό Πύργο
Ώρα 13.00: Επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Η Δοξολογία θα τελεσθεί κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού Covid-19.

ΤΡΙΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020Ώρα 10.00΄: Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.
Ώρα 12.30: Στέψη των μνημείων, των προτομών και των ανδριάντων των ηρώων από τη μαθητιώσα νεολαία.
-Ομιλίες στα σχολεία (εκτός Δήμου Θεσσαλονίκης) και λοιπούς φορείς με μέριμνα των οικείων Αρχών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020
Ώρα 10.30: Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.
Κατά τη στιγμή της κατάθεσης θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πόλη της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Εξ αιτίας της έξαρσης του κορονοιού Covid-19 κατά την τρέχουσα περίοδο, οι στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ακυρώνονται. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς κορωνοιού covid-19, η Δοξολογία και οι λοιπές επετειακές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων, υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΑΥΤΗ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Να διαβάσετε τον βίο του Αγίου Δημητρίου να δείτε τι λεβέντης ήταν.Μεγάλη η Χάρη του.Δόξα τω Θεώ.Χρόνια πολλά σε όλους τους Δημήτρηδες και Δήμητρες!

  2. avatar ΕΛΕΟΣ !!

    Εκκλησίλα, δοξολογίλα, θειακοινωνίλα, 2020 με πανδημία και δημοκρατία.
    ΙΡΑΝ των Βαλκανίων είμαστε με Χριστιανομουλάδες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει