Η KAFEA TERRA, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του καφέ στην Ελλάδα, ανακοινώνει μια σπουδαία συνεργασία με τον ελληνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Odyssea» για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Barista.

Το δωρεάν πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης Barista, θα διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της KAFEA TERRA στην Παιανία, σ’ ένα πρωτοποριακό κέντρο εκπαίδευσης  το οποίο αναπτύσσει και προωθεί την φιλοσοφία και κουλτούρα του καφέ υψηλής ποιότητας μέσα από εξειδικευμένα σεμινάρια, με εισηγητές τους Authorized SCA Trainers της εταιρίας. Το πρόγραμμα κατάρτισης θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου και οι εγγραφές συνεχίζονται. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι άνεργοι ή οικονομικά ασθενείς που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν ως επαγγελματίες Baristi. Η γνώση που θα αποκτήσουν είναι τόσο πρακτική όσο και θεωρητική, καθώς θα τους διδαχθεί η τεχνογνωσία ώστε να ασκήσουν αποτελεσματικά το επάγγελμά τους αλλά θα αποκτήσουν και hands-on εμπειρία δουλεύοντας σε έναν άρτια εξοπλισμένο επαγγελματικό χώρο. Το πρόγραμμα καλύπτει επίσης τους τομείς της υγιεινής, της ασφάλειας και των σχετικών κανονισμών στους ανάλογους χώρους εργασίας.

Σχετικά με την «Odyssea»: Η Odyssea είναι ένας ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στις αρχές του 2016 από τον Jai Mexis. Αποτελείται από μια δυναμική ομάδα επιχειρηματιών, αρχιτεκτόνων, μηχανικών και ειδικών σε θέματα χρηματοδότησης, που συνεργάζονται για την ανάπτυξη καινοτόμων μοντέλων και λύσεων σε ποικίλα κοινωνικά ζητήματα. Το όραμα της Odyssea είναι η εξασφάλιση μιας ισορροπημένης αλληλεπίδρασης, μεταξύ αποκλεισμένων κοινοτήτων, μέσω στοχευμένης εκπαίδευσης που οδηγεί σε νέους ρόλους στη μελλοντική αγορά εργασίας, καθώς και η διευκόλυνση της πρόσβασης σε τεχνολογικές εξελίξεις με σκοπό να ικανοποιήσει τις βασικές ανάγκες και να επιταχύνει τις προσπάθειες για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Σχετικά με την KAFEA TERRA: Η KAFEA TERRA FOOD AND DRINKS ΑEBE είναι μια αμιγώς ελληνική, βιομηχανική επιχείρηση, πρωτοπόρος στην ελληνική αγορά espresso. Το 1988, εισάγει και διανείμει αποκλειστικά στην Ελλάδα τον espresso Illy. Το 2006 παράγει τον καφέ Dimello και άλλους τύπους και μάρκες καφέ, στην πρότυπη, ιδιόκτητη, βιομηχανική μονάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών στη ΒΙ.ΠΕ. Παιανίας και το 2016 δημιουργεί το AREA 51 Artisan Coffee Roasters project. Πρωταρχικός πυλώνας διανομής της KAFEA TERRA ΑEBE είναι ο τομέας Ho.Re.Ca., σε πανελλαδική εμβέλεια, σε όλα τα κανάλια κατανάλωσης, με όλους τους τύπους καφέ και συσκευασίες, ενώ τα τελευταία χρόνια ο σχεδιασμός της στρατηγικής ανάπτυξης της εταιρείας αφιερώνεται σε πόρους για επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό.

Δηλώστε ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:  Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης