Στα 436 είναι τα κρούσματα σήμερα 8/10 που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, όπως τα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση έχουν καταγραφεί 6 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Από αυτά τα 65 συνδέονται με γνωστές συρροές και 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 21.381, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 236 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 430 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Θετικός στον κορονοϊό μαθητής από το Γυμνάσιο των Αγίων Θεοδώρων

Κρούσμα κορονοϊού επιβεβαιώθηκε σε μαθητή του Γυμνασίου των Αγίων Θεοδώρων του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τον δήμαρχο της περιοχής, το κρούσμα αφορά σε παιδί της 3ης τάξης του σχολείου.

Το τμήμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα απολυμανθεί, θα μείνει κλειστό για 14 ημέρες και θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο.

Η σχολική δομή συστεγάζεται με το Λύκειο της περιοχής.

Βατόπουλος: Η κατάσταση είναι ρευστή – Το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων

Ρευστή χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«H κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή. Σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας μπορεί να ξεκινήσει μια αύξηση λόγω υπερμετάδοσης. Χρειάζεται εγρήγορση και προσοχή από τους πάντες. Η κατάσταση μας ανησυχεί μονίμως. Απλώς είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς τι θα γίνει, γιατί εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός αλλά και από την πολιτεία» σημείωσε.

«Έχουμε δύο Ελλάδες. Την πρωινή, που ο κόσμος φοράει τις μάσκες, τηρεί τις αποστάσεις και πάει στην δουλειά του και έχουμε και τη βραδινή Ελλάδα που οι άνθρωποι χαλαρώνουμε. Κι εκεί πρέπει να παρέμβουμε» ανέφερε.

Η μεγάλη συγκέντρωση στο Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή

Σχετικά με τον συνωστισμό που έγινε χθες έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε: «Ο κόσμος φορούσε μάσκες πάντως. Ήταν πολιτική συγκέντρωση για ειδικό λόγο, ας το ξεπεράσουμε. Σε 10-15 μέρες θα ξέρουμε αν υπήρξε διασπορά. Θεωρητικά τέτοιου είδους συγκεντρώσεις μπορεί να είναι η έναρξη μιας υπερμετάδοσης. Αλλά ας μη το γρουσουζεύουμε».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, λίγο πριν την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, συγκεντρώθηκαν έξω από το Εφετείο πάνω από 15.000 κόσμου.

«Τις πανδημίες θα τις έχουμε στο μέλλον»

Για τα κρούσματα ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «θα έχουμε ελεγχόμενη κατάσταση, στην οποία δεν θα αυξηθούν τα κρούσματα. Γενικά δεν έχουμε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει ο αριθμός των κρουσμάτων. Ο κόσμος τηρεί τα μέτρα, άρα πρέπει να υπάρχει μια αισιοδοξία ότι ο κόσμος τηρεί τα μέτρα αλλά θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την κατάσταση».

Σύμφωνα με τον καθηγητή η χρήση μάσκας προστατεύει και επισήμανε ότι οι επιδημίες κρατάνε 1-2 χρόνια.

«Όσο περισσότερο προσπαθήσουμε, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια» είπε για την τήρηση των μέτρων, επισημαίνοντας πως οι επιδημίες κρατάνε 1-2 χρόνια. «Και η γρίπη του 1918, τόσο κράτησε. Τις πανδημίες θα τις έχουμε στο μέλλον. Μετά από δέκα χρόνια μπορεί να έχουμε καινούργια πανδημία» σημείωσε.

Ορεινή Ναυπακτία: Σε καραντίνα ένα ολόκληρο χωριό

Σε προληπτική καραντίνα μπήκαν οι κάτοικοι χωριού Κεντρική της ορεινής Ναυπακτίας που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Γυναίκα από την Αθήνα πήγε στο χωριό για ένα μνημόσυνο και όταν επέστρεψε έκανε τεστ που βγήκε θετικό σύμφωνα με την ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού την Κυριακή στο μνημόσυνο βρέθηκαν περίπου 40 άτομα, που τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας.

Το τεστ που έγινε στο σύζυγο της ήταν αρνητικό, ενώ οι 30 κάτοικοι του χωριού Κεντρική αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Πώς ξανάνοιξε κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων μέσα στην πανδημία

Ένα υπόγειο κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων στο Μανχάταν δεχόταν πιέσεις από την εκλεκτή πελατεία του να ξανανοίξει και μας λέει πως βρήκε τον τρόπο.

Παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα μπορεί να σκοτώσουν τη λίμπιντο.

Το αποκλειστικά για μέλη λοιπόν Labyrinth Club θα θερμομετρεί τους πελάτες τους στην είσοδο και «θα καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας», όπως μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα του.

Όλοι θα υπογράφουν στην πόρτα μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19, ώστε να χαρούν τον άφθονο χώρο του κλαμπ.

Πλέον όμως «θα λειτουργούμε με 50% χωρητικότητα. Θα υπάρχουν αντισηπτικό, μάσκες και γάντια για όποιον τα χρειάζεται. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα κοινωνική απόσταση όταν είναι δυνατό και κάποιες περιοχές θα έχουν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων τη φορά».

Το κλαμπ έχει βγάλει μάλιστα και νέο πρόγραμμα λειτουργίας, αλλά και νέες τιμές, λόγω μέτρων κορονοϊού. Και μιας και είναι κλειστό, δεν διαφημίζει την ακριβή του τοποθεσία. Τα μέλη ξέρουν.

Εκπρόσωπος του δήμου της Νέας Υόρκης δήλωσε ωστόσο στην «New York Post» πως θα επισκεφτεί κλιμάκιο τον χώρο για να δουν αν τηρούνται όλα τα μέτρα.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Αλαλούμ με την εισήγηση της εισαγγελέως για τα ελαφρυντικά – Σε ποιους ζητά να αναγνωριστούν

Δύο στελέχη της Χρυσής Αυγής δήλωσαν έτοιμα να συνεργαστούν με την αστυνομία

Συναγερμός για την εξαφάνιση 4χρονου κοριτσιού από την Αθήνα – Εκδόθηκε Amber Alert

Μητέρα της Τοπαλούδη για Μάγδα Φύσσα: «Ο Παύλος και η Ελένη ίσως να χαμογελούν – Μάνα κουράγιο, κράτα γερά»

Η παραίτηση Κοντονή με αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Ποινικό Κώδικα – Πυρά από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ

Σε ποιο σημείο της Γης θα βγεις αν σκάψεις μια τρύπα εκεί που βρίσκεσαι

«Ύποπτος αφρός» προκαλεί μαζικούς θανάτους ζώων – Ένα στρώμα ρύπων μήκους 40 χιλιομέτρων επιπλέει στον ωκεανό

Άγριες Μέλισσες: Ο Εισαγγελέας «δίνει» το επόμενο ζευγάρι εξουσίας στη σειρά

Τίτλοι τέλους για Βιεϊρίνια και ΠΑΟΚ: Το συγκινητικό μήνυμα του αρχηγού – «Φεύγω Σαλονικιός και ΠΑΟΚτσής»