Το «παρών» έδωσαν σήμερα, στη συντριπτική πλειονότητά τους, καθηγητές και μαθητές των 260 σχολείων τα οποία άνοιξαν νωρίτερα, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, καταλήψεις πραγματοποιήθηκαν μόνο σε τρία σχολεία της Αττικής από τα περίπου 150 που λειτούργησαν σήμερα, ενώ 17 καταλήψεις καταγράφηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι ίδιες πληροφορίες, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι η συμμετοχή των καθηγητών στην τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, κινήθηκε σε μονοψήφιους αριθμούς.

«Οι καθηγητές και οι μαθητές γύρισαν την πλάτη στην καθοδηγούμενη ηγεσία της ΟΛΜΕ», σχολίασαν κύκλοι του υπουργείου, προσθέτοντας ότι η εκπαιδευτική κοινότητα απέδειξε με τη στάση της πώς θέλει ένα σχολείο υψηλών απαιτήσεων.

Αύριο και μεθαύριο θα λειτουργήσουν τα υπόλοιπα από τα 500 σχολεία, όπως προβλέπεται από το υπουργείο.

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει για ακόμη μία φορά τη διαφωνία της με τον θεσμό της τράπεζας θεμάτων και των προαγωγικών εξετάσεων για την Α’ Λυκείου που θα ισχύσει από φέτος, στο πλαίσιο του νόμου για το Νέο Λύκειο, ενώ καλεί καθηγητές, γονείς και μαθητές σε κινητοποιήσεις.