Η Καρδίτσα μετρά τις πληγές της έπειτα από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός, με την αγωνία για τους αγνοούμενους να βρίσκεται στα ύψη και την Πυροσβεστική να διεξάγει έρευνες σε τρία μέτωπα.

Συγκεκριμένα, στην Καστανιά Καρδίτσας, αγνοείται ένας ηλικιωμένος όπου εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του. Άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν στο σημείο.

Στο Μουζάκι Καρδίτσας, αναζητείται από το βράδυ της Παρασκευής 43χρονη οδηγός οχήματος, η οποία αγνόησε τις σημάνσεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού που είχε πλημμυρίσει. Παρόλο που χθες βρέθηκε το αυτοκίνητό της, η ίδια δεν έχει εντοπιστεί.

Επίσης ένας βοσκός αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Χωρίς ρεύμα τα 2/3 της Καρδίτσας

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς ο μεγάλος όγκος νερού έφερε κατάρρευση γεφυρών και υποδομών, όπως το κέντρο υγείας Μουζακίου, ενώ τα 2/3 της Καρδίτσας είναι χωρίς ρεύμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, 5.000 σπίτια μέσα στην πόλη της Καρδίτσας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και 15 χωριά.