Παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα αποτροπής στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ στα Τρίκαλα

Πώς λειτουργεί η νέα εφαρμογή


ΕΛΛΑΔΑ
23:09
17/09/2020
Παρουσιάστηκε το ηλεκτρονικό σύστημα αποτροπής στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ στα Τρίκαλα
6
loading

Το Σύστημα Αποτρεπτικής Στάθμευσης σε θέσεις ΑμεΑ, που αφορά στον έλεγχο και διατήρηση (εποπτεία) των θέσεων στάθμευσης για τους πολίτες με αναπηρία, παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Τρικκαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κινητικότητας 2020.

Το σύστημα φέρει αισθητήρα εμφυτευμένο στο έδαφος, ο οποίος αφού πρώτα ανιχνεύσει την παρουσία οχήματος στη θέση ΑμεΑ, ακολούθως εντοπίζει αν η κατάληψη της θέσεις έγινε από διαπιστευμένο (ΑμεΑ) ή μη άτομο. Σε περίπτωση που εντοπιστεί ότι το όχημα που είναι σταθμευμένο, δεν φέρει την απαραίτητη διαπίστευση, τότε μετά το πέρας τριών λεπτών, στέλνει ειδοποίηση στο κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας που επιτηρεί τη στιγμή εκείνη την πόλη (πεζοπόρο ή μηχανοκίνητο), ώστε να μεταβούν στο σημείο και να βεβαιώσουν την παράβαση.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι με την λειτουργία του συστήματος αποτρεπτικής στάθμευσης και την επέκτασή του, ενισχύεται η συνδρομή προς τους συμπολίτες ΑμεΑ, τα εμποδιζόμενα άτομα και τους γονείς με καροτσάκια. Ετσι βελτιώνονται συνεχώς οι συνθήκες διαβίωσης και κίνησής τους, σε μια πιο ανθρώπινη πόλη για όλους/ες.

Πιο αναλυτικά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για το σκοπό αυτό, γίνεται χρήση της τεχνολογίας NBIoT, που επιτρέπει στους αισθητήρες να λειτουργούν αυτόνομα και απομακρυσμένα, χωρίς την ανάγκη να εγκατασταθεί περεταίρω υποδομή κεραιών επικοινωνίας των αισθητήρων στην πόλη.

Το όλο σύστημα αποτελείται από τρία απλά πράγματα, τον αισθητήρα εδάφους, την έξυπνη κάρτα διαπίστευσης του οχήματος και το λογισμικό που κάνει χρήση η Δημοτική Αστυνομία. Ο αισθητήρας τοποθετείται στο μέσον της θέσης στάθμευσης και κάνει διπλή δουλειά. Μέσω εντοπισμού αποκλίσεων έντασης μαγνητικού πεδίου «Διαβάζει» το σήμα που εκπέμπει το όχημα και επίσης «βρίσκει» αν το όχημα που έχει σταθμεύσει, διαθέτει σήμα οχήματος ΑμεΑ. Η κάρτα βρίσκεται μέσα στο όχημα και εκπέμπει αυτό το σήμα, ότι πρόκειται για όχημα ΑμεΑ.

Έτσι, μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, γνωρίζει ο χειριστής του συστήματος, τι είδους όχημα (ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο, φορτηγό κ.α.) έχει σταθμεύσει σε θέση ΑμεΑ και εάν αυτό το όχημα διαθέτει πιστοποίηση οχήματος ΑμεΑ. Αισθητήρας και κάρτα ταυτοχρόνως «ειδοποιούν» τον κεντρικό υπολογιστή της Δημοτικής Αστυνομίας, με πράσινο χρώμα, εάν είναι κενή η θέση, με μπλε χρώμα αν είναι κατειλημμένη από όχημα ΑμεΑ και με κόκκινο χρώμα εάν η θέση έχει καταληφθεί παρανόμως.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Αυστριακός

  Συμφωνώ με όσους θαυμάζουν τον δήμαρχο, αλλά οι αλλαγές και τα βήματα προόδου γίνονται επειδή το θέλουν και οι κάτοικοι. Αν δεν ήθελαν να γίνουν αυτά, δεν θα ανανέωναν την εμπιστοσύνη τους στις εκλογές.
  Για να αλλάξει μια πόλη/χώρα, πρέπει να θέλουμε να αλλάξουμε πρώτα εμείς και φυσικά οι αιρετοί να μην σκέφτονται μόνο το πολιτικό κόστος.

 2. avatar Έχει αφεντικό

  αυτή η πόλη.

 3. avatar Γ.Στας

  Πάλι πρωτιά στα Τρίκαλα με τον δήμαρχο Δημ. Παπαστεργίου.

 4. avatar Ολες οι ειδησεις με καινοτομιες

  Ερχονται απο τα τρικαλα.θα ειχε ενδιαφερον ενα ρεπορταζ με τον δημαρχο η δημαρχους(δεν ξερω αν ενας τα κανει) και γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα εκει.

 5. avatar Κ γιατί όχι να χτυπάει σηρήνα

  για να ξεκουμπίζεται ο παράνομος; Κ ρεζίλι κ φεύγει.
  Το θέμα όμως είναι το πρόστιμο.
  Αυτό δε λέγεται παιδεία!

  1. avatar CcC

   Αν κάποιος έχει του χοίρου τη μούρη, σιγά μην ενοχληθεί από τις σειρήνες. Η τέλεια λύση θα ήταν να το φορτώσει γερανός για Σουφλί & να του χρεωθούν οι .. υπηρεσίες (έτσι να ανοίγουν καινούργιες δουλειές). Διαφορετικά, καλό είναι & το πρόστιμο. Αν δεν καταλαβαίνει το άδειο κεφάλι του, ας καταλάβει η τσέπη του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει