Στην αυλή του σχολικού κτιρίου, στο οποίο συστεγάζονται το 3ο Γυμνάσιο και το 6ο Δημοτικό σχολείο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης κάνουν μάθημα καθημερινά μαθητές λόγω έλλειψης αιθουσών.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

«Δύο τάξεις των σχολείων βρίσκονται καθημερινά έξω στην αυλή. Δεν υπάρχουν τάξεις και αυτά τα σχολεία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν 500 παιδιά», ανέφερε στο Thestival η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων όλων των σχολείων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Αγγελική Ζανίκου. Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει από πέρυσι.

Σύμφωνα με την κα Ζανίκου, η Ένωση Γονέων έχει στείλει έγγραφα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ωστόσο δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι στιγμής.

«Με έγγραφα μας φροντίζουμε να δείχνουμε την κατάσταση των σχολείων μας. Εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθούμε με έγγραφά μας να προσεγγίσουμε την δημοτική αρχή να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο. Λόγω του κορονοϊού δεν είναι εφικτό να γίνει μια ανοιχτή συνεδρίαση. Ο δήμαρχος δεν μπαίνει στην διαδικασία να μας απαντήσει ακόμη και εγγράφως», σημειώνει η κα Ζανίκου.

«Το ειδικό σχολείο του Κορδελιού έκανε αγιασμό στον δρόμο»

Το ειδικό σχολείο του Κορδελιού έκανε αγιασμό στον δρόμο, τόνισε παράλληλα η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων όλων των σχολείων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Πρόκειται για «σχολείο με αίθουσες σε ισόγειο πολυκατοικίας που δεν πληρούν καμία ασφάλεια με φεγγίτες με εξαερισμό».

«Περιμένουμε την μεταστέγαση του σχολείου εδώ και χρόνια, έχουμε κάνει κινητοποιήσεις και παραμένουν όλα σε εξαγγελία, ο δήμος δεν κάνει τίποτα απολύτως με τα σχολεία του», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αγγελική Ζανίκου.

(φωτογραφία αρχείου)