Προβληματισμός με την ιχνηλάτηση στα νησιά – Πονοκέφαλος η επιστροφή των νέων από τις διακοπές

Ανησυχία για νεαρούς φορείς και επισκέπτες


ΕΛΛΑΔΑ
7:44
12/08/2020
Προβληματισμός με την ιχνηλάτηση στα νησιά - Πονοκέφαλος η επιστροφή των νέων από τις διακοπές
6
loading

Έντονος είναι ο προβληματισμός για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα σε νέους ανθρώπους ή επισκέπτες στα νησιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, κάποιοι νέοι που έχουν τα πρώτα συμπτώματα, δηλαδή κάποιον πυρετό, βήχα ή πονοκέφαλο δεν αποφασίζουν να πάνε στο τοπικό ιατρείο, αλλά παίρνουν το αεροπλάνο ή το πλοίο και επιστρέφουν στην Αθήνα.

Ο ΕΟΔΥ στη διαδικασία της ιχνηλάτησης διαπίστωσε ότι από την περιοχή της Πάρου - Αντιπάρου για παράδειγμα, δύο νέοι ήρθαν σε διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας και βγήκαν θετικοί στον κορονοϊό κι ένας πήγε στη Μύκονο κι επίσης βγήκε θετικός. Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, δημιουργεί προβληματισμό σχετικά με το πόσοι είναι οι ασυμπτωματικοί σε αυτά τα νησιά.

Αυτός φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που ελήφθησαν μέτρα και για τα συγκεκριμένα νησιά, αν και σε γενικές γραμμές τα έχουν πάει καλά. Στην Αντίπαρο, όπως αποκαλύπτεται στο ρεπορτάζ, υπήρχε μια πρόταση προς τον κ. Χαρδαλιά να φορούν μάσκα όλοι και στους εξωτερικούς χώρους. Η κυβέρνηση έκρινε ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Κουλοκατάσταση

  Αφού άνοιξαν τα σύνορα στον κορονοϊό και αύξησαν τις πληρότητες στα πλοία στο 85% τώρα ρίχνουν το φταίξιμο στους νέους! Επειδή δεν ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία.

 2. avatar Πολύ

  Επιτυχημένο το άνοιγμα του τουρισμού, δεν νομίζετε?

 3. avatar κακόμοιρος

  Μας φορτώσατε τους φορείς ασυμπτωματικοί και μη και τώρα τι; Πάλι εμείς θα πληρώσουμε το μάρμαρο;

 4. avatar Ανοίξετε συνορα

  Και τώρα πρέπει εμείς να τραβήξουμε κουπί .αντε στον καιαδα και βούτηξε μέσα α(χ)ριστοι

 5. avatar Αει

  Η κυβέρνηση μας κατάντησε έτσι, ο κόσμος προσπάθησε, τα κατάφερε, μέχρι που μας έφεραν πάλι τη χλαπατσα. Σιγά τους τουρίστες.

 6. avatar […]

  Μάντολες...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει