Την ανάγκη να υπάρξει επιμονή και να αποκτήσουν οι πολίτες την κουλτούρα της μάσκας επισήμανε ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας – Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ και Διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας «Ευαγγελισμού» Σπύρος Ζακυνθινός.

«Πιστεύω ότι όλοι μας ξεχνιόμαστε με διάφορα γεγονότα, όπως σε συγκεντρώσεις έξω και εκεί είναι το πολύ μεγάλο πρόβλημα από ότι φαίνεται τώρα. Ακόμη και εγώ που είμαι τόσο επηρεασμένος από όσα έχω δει και ακούσει τα ξεχνώ» υποστήριξε ο κ. Ζακυνθινός και ζήτησε να «αποκτήσουμε ιδεολογία Ιαπώνων, να φοράμε την μάσκα έξω παντού» είπε μιλώντας στον Θέμα 104,6.

«Ακόμη και εγώ που είμαι τόσο επηρεασμένος από όσα έχω δει και ακούσει τα ξεχνώ» υποστήριξε ο κ. Ζακυνθινός και ζήτησε να «αποκτήσουμε ιδεολογία Ιαπώνων, να φοράμε την μάσκα έξω παντού […] Εδώ ήταν μια κατάσταση πρωτόγνωρη. Ακόμη και οι λοιμωξιολόγοι πανδημία δεν είχαν δει».

Επιπλέον, ο κ. Ζακυνθινός υπενθύμισε πως «τεκμηριωμένες απόψεις για έναν ιό που είναι υπερμεταδοτικός δεν υπήρχαν» και πρόσθεσε πως «τώρα, μετά από αυτά που έχει δει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οπισθοχωρούν».

«Οι πιο πολλοί επιστήμονες είχαν ήδη πεισθεί για το πρόβλημα που υπάρχει και έρχεται» παρατήρησε ο Καθηγητής και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε δικαιολογία να λέει κανείς επιστήμονας άλλα πράγματα πια. Πρόκειται για ιό θανατηφόρο ως μεταδοτικότητα».

«Πιστεύω ότι στην τωρινή φάση οι περιπτώσεις θετικών στον κορονοϊό ανθρώπων θα αυξηθούν» τόνισε ο καθηγητής, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «η καλή μεριά είναι ότι δεν έχουμε πολλές περιπτώσεις αρρώστων και αυτό μας δίνει μια σημαντική αισιοδοξία».

«Φοβόμαστε όλοι οι γιατροί, γιατί θα ακολουθήσει το φθινόπωρο» επισήμανε ο κ. Ζακυνθινός, αν και «βλέπουμε ότι ενώ αυξάνει ο αριθμός ανθρώπων θετικών στον ιό, δεν αυξάνονται όσοι έχουν αρρωστήσει βαριά», κατέληξε.