Σοβαρές επιφυλάξεις για το προς διαβούλευση κείμενο που παρουσίασε η υπουργός Παιδείας εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι καθηγητές των ΤΕΙ, σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο δεν επιλύονται βασικά προβλήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων.

«Με βάση τους άξονες του κειμένου δεν φαίνεται προοπτική επίλυσης των χρόνιων θεσμικών προβλημάτων των ΤΕΙ που δρουν ανασταλτικά στην ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ιδρυμάτων και στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης με αντίκρισμα στους σπουδαστές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ.

Όσον αφορά στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων των ΤΕΙ και τη λειτουργία των Ιδρυμάτων, οι καθηγητές αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν ζητήματα που αλλοιώνουν το δημοκρατικό χαρακτήρα, διευκρινίζουν ωστόσο, ότι η αναγωγή του γεγονότος αυτού σε κυρίαρχη συνιστώσα είναι λανθασμένη και αδικεί όλες τις προσπάθειες των ιδρυμάτων.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας Καθηγητών ΤΕΙ, θεωρεί ότι το συγκεκριμένο κείμενο «δεν μπορεί με κανένα τρόπο να αποτελέσει τη βάση για τη διαβούλευση», εκφράζει όμως την πρόθεσή του να μετέχει σε έναν ειλικρινή διάλογο, ενώ επιφυλάσσεται να απαντήσει αναλυτικά σε όλα τα ζητήματα που θέτουν οι προτάσεις του υπουργείου.