«Η ΣΠΙΘΑ τη βραδιά της 7ης -11-2012, έκαμε το ιστορικό χρέος της. Ενημέρωσε τους Έλληνες πολίτες, σε ότι αφορά την Αποκλειστική Οικονομική ζώνη καθώς και τον Εθνικό ορυκτό μας πλούτο, τον οποίο προσπαθούν να υφαρπάξουν οι ξένες δυνάμεις που καταδυναστεύουν τον τόπο, οδηγώντας τη χώρα και τους πολίτες στην οικονομική εξαθλίωση», τονίζεται σε ανακοίνωση του κινήματος σχολιάζοντας τις χθεσινές επισημάνσεις του πρωθυπουργού για την ύπαρξη υδρογονανθράκων και τα έσοδα που θα επιφέρουν έσοδα 150 δισ. σε βάθος 25ετίας.

«Η χώρα μας είναι το πιο “ακριβό οικόπεδο” σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο αλλά κάποιοι κρατούν στην αφάνεια, τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο», αναφέρει η «ΣΠΙΘΑ».

Επισημαίνει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, την αποκλειστική οικονομική μας ζώνη, που θα μας δώσει τη δυνατότητα να παίξουμε σημαντικό ρόλο στα χρόνια που θα ακολουθήσουν μιας και η πατρίδα μας βρίσκεται στο ενεργειακό σταυροδρόμι τριών ηπείρων».

Σύμφωνα με το κίνημα ο πρωθυπουργός κομίζει «Γλαύκας ες Αθήνας μιλώντας για τον Εθνικό ορυκτό μας πλούτο που κρύβεται κάτω από Αιγαίο, Ιόνιο και Νότια της Κρήτης. Καθώς οδεύουμε προς την τελική ευθεία για τις εκλογές, αίφνης θυμήθηκε κάτι το οποίο σε διάστημα 25-30 ετών θα μας φέρει έσοδα 150 δις ευρώ».

«Στη φτωχή και καταχρεωμένη χώρα μας. Όταν αυτό το είπε για πρώτη φορά ο Μίκης Θεοδωράκης και η ΣΠΙΘΑ πριν από χρόνια, άλλοι μας είπαν γραφικούς και άλλοι μας αγνόησαν επιδεικτικά. Κι όμως τολμήσαμε τότε, μεσούσης της παντοδυναμίας της Τρόικας και του ΔΝΤ, με τους θλιβερούς υποτακτικούς να εφαρμόζουν πιστά τις διαταγές, να πούμε θαρρετά ότι ο ορυκτός πλούτος μας είναι τόσο μεγάλος που όχι μόνο θα εξοφλήσουμε το… χρέος μας αλλά θα είμαστε μια χώρα με όλες τις προϋποθέσεις για μεγάλη ανάπτυξη», προσθέτει.