Επαναλειτουργεί το Κέντρο Υγείας Καλλονής, στη Λέσβο, σύμφωνα με ανακοίνωσή της διεύθυνσης του, μετά από επανεξέταση της υφιστάμενης κατάστασης εκ μέρους της 2ης Διοίκησης της ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και της Επιτροπής Λοιμώξεων του Κέντρου Υγείας Καλλονής υπό τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το Κέντρο Υγείας είχε κλείσει για απολύμανση καθώς ήταν σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών φορέων του κορονοϊού, ενώ περίπου πέντε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι τρεις νοσήσαντες, έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Η επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλλονής, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αποφασίστηκε, μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης των χώρων του Κέντρου, καθώς και της διαδικασίας ιχνηλάτησης, καθώς όλα τα δείγματα, των επαφών της οικογένειας με τα τρία θετικά κρούσματα βγήκαν αρνητικά, όπως και του εμπλεκόμενου γιατρού που εξέτασε τον 85χρονο. Ήδη τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ περί πενθήμερης απομόνωσης.

Σε κάθε περίπτωση η Επιτροπή Λοιμώξεων του Κέντρου Υγείας Καλλονής, διαβεβαιώνει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας της covid-19 λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν υποδειχθεί από τον ΕΟΔΥ, καλεί τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα υγιεινής που έχουν υποδειχθεί (απόσταση 2 μέτρων, χρήση μάσκας και αντισηπτικού), να σέβονται τις οδηγίες των επαγγελματιών υγείας, και συστήνει σε όσους επιθυμούν να προσέλθουν στην υγειονομική μονάδα να επικοινωνούν προηγουμένως με τη γραμματεία στο τηλ. 22530 22222.