Θα συνεχίσει τη λειτουργία του το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στην οδό Μοναστηρίου 62, το οποίο εξυπηρετεί τις ανάγκες τουλάχιστον πενήντα ατόμων που βρίσκονται στον δρόμο και στερούνται κατοικίας, καθώς εγκρίθηκε η μίσθωση ακινήτου από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η μίσθωση κρίνεται αναγκαία, αφού στις 31 Ιουνίου 2014 λήγει η υποχρέωση καταβολής μισθώματος του ακινήτου, όπου στεγάζεται η κοινωνική δομή, από το Κοινωφελές Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης, Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «PRAKSIS» και Ιδρύματος Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Μποδοσάκη είχε αναλάβει για ένα έτος τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

Το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων λειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας σε 12ωρη βάση, επτά ημέρες την εβδομάδα, σε μισθωμένο χώρο. Διασφαλίζει την εξυπηρέτηση τουλάχιστον 50 επωφελουμένων αστέγων και έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών της προσωπικής τους υγιεινής, τη χορήγηση ροφήματος, την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης καθώς και την παροχή πρωτοβάθμιας υπηρεσίας υγείας.