Συνεχίζει να τραβάει το σκοινί στο Αιγαίο και στα σύνορα η Τουρκία. Τα ξημερώματα της Πέμπτης εξέδωσε τρεις προκλητικές Navtex για ναυτικές ασκήσεις νότια της Κρήτης.

Για κάθε περιοχή έχουν δώσει ένα όνομα. Και τα τρία μαζί όμως σχηματίζουν τη φράση – σλόγκαν του Τουρκικού Επιτελείου Στρατού «ΕΤΚΙΝ CAYDIRICI SAYGIN» που σημαίνει «Αποτελεσματικοί, Αποτρεπτικοί, Αξιοσέβαστοι».

Οι συγκεκριμένες Navtex εκδόθηκαν από τον σταθμό της Αττάλειας εκδόθηκαν λίγο μετά την εντυπωσιακή αεροναυτική άσκηση-προειδοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με βύθιση «εχθρικού» πλοίου νότια της Καρπάθου αλλά και μετά την επίσκεψη του Ζοζεπ Μπορέλ στη χώρα μας.

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης,  πέταξε πάνω από τις Οινούσες στις 11:00, 11:05 και 11:15 σήμερα και πάνω από την Παναγιά στις 11:02, 11:05 και 11:14 στα 25.000 πόδια. Στις 11:51, το ίδιο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάλι πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσες στα 26.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.