Την αντίθετή τους για το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα εξέφρασαν με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν έξω από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής την Τετάρτη (24/6) οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Παιδείας, οι καθηγητές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του ΙΕΠ σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση των μαθημάτων των καλλιτεχνικών και της μουσικής από το ωρολόγιο πρόγραμμα του λυκείου και τη μείωση ωρών σε εκείνο του γυμνασίου. Επίσης, διαμαρτύρονται για τη μεγάλη μείωση ωρών των μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών και Οικονομίας.

Πρόκειται για τις ειδικότητες ΠΕ08 (Καλλιτεχνικών), ΠΕ78 (Κοινωνικών Επιστημών), ΠΕ80 (Οικονομίας) και ΠΕ81 (Πολιτ. Μηχανικών – Αρχιτεκτόνων).

Οι εκπαιδευτικοί αναμένεται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να συνεχίσουν τη δράση τους αύριο, Πέμπτη, στο Σύνταγμα στις 19:30.

Τέλος, σημειώνεται, ότι έχει προγραμματιστεί συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με το ΔΣ της ΟΛΜΕ την ερχόμενη Δευτέρα.