Διεθνή τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή πολλών σημαντικών επιστημόνων ελληνικής καταγωγής με θέμα «Πώς θα τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού και νέα εμβόλια» («How will the Covid-19 pandemic end?» & «New COVID-19 Vaccines») οργανώνουν η γενική γραμματεία απόδημου ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Η διάσκεψη γίνεται σε συνεργασία με την ομοσπονδία ελληνικών ιατρικών σωματείων Βορείου Αμερικής, με την ελληνική ιατρική εταιρεία Νέας Υόρκης και με διακεκριμένους επιστήμονες ελληνικής καταγωγής από όλο τον κόσμο.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 17.00 έως 19.00.

Ως κύριοι ομιλητές έχουν προσκληθεί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου από την Ελλάδα, ο καθηγητής Μανώλης Κογεβίνας από την Ισπανία, o καθηγητής Μιχάλης Ιωαννίδης από την Αυστρία, o Γεώργιος Γιανκόπουλος της Regeneron από τις ΗΠΑ, ο Άλμπερτ Μπουρλά της Pfizer και ο καθηγητής του Harvard Στέφανος Κάλες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Την εκδήλωση θα καλωσορίσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, ενώ έχει προσκληθεί και ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχουν ομογενείς γιατροί και επιστήμονες από 25 κράτη, ιατρικοί σύλλογοι ομογενών ιατρών από πολλά μέρη του κόσμου, ο περιφερειάρχης Αττικής, εκπρόσωποι ιατρικών σχολών, εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, καθώς και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Η πρώτη συνάντηση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για να ενωθούν όλοι οι Έλληνες ομογενείς γιατροί και επιστήμονες στη μάχη κατά του COVID-19.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο γενικός γραμματέας απόδημου ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών I. Χρυσουλάκης και ως Επιστημονικός Υπεύθυνος την ευθύνη και την προεδρεία της τηλεδιάσκεψης θα έχει ο δρ. Σ. Μεζίτης, Επ. Καθηγητής, του New York Presbyterian Hospital/Cornell Medicine, Lenox Hill Hospital New York, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελληνικών Ιατρικών Σωματείων Βόρειας Αμερικής.