Τους άξονες δράσης πάνω στους οποίους θα κινηθεί η Ελλάδα με αφορμή την προεδρία της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών, τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και τους τρόπους αξιοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, προσδιόρισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών (ΕτΠ) και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για την περίοδο 2020-2025, Γιώργος Πατούλης.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό Πρώτο Πρόγραμμα σε ειδική εκπομπή που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Radio Agora από την ΕΡΤ, ο κ. Πατούλης, χαρακτήρισε “κομβικής σημασίας” την Ελληνική Προεδρία, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αυτοδιοικητικά όργανα στην Ευρώπη.

Ο κ. Πατούλης τόνισε πως η χώρα μας και μέσα από τη συνεργασία με τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες θα εστιάσει σε τομείς με αναπτυξιακό πρόσημο όπως είναι ο τουρισμός, με έμφαση στον τουρισμό Υγείας, στην ορθή αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αλλά και στη διαμόρφωση μίας στιβαρής πολιτικής για την υγεία, βασισμένη σε στρατηγικές που θα έχουν ορατά αποτελέσματα. Παράλληλα και αφού επισήμανε τον ενεργό ρόλο των Περιφερειών στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, προανήγγειλε πως θα ηγηθεί μίας πρωτοβουλίας, με τη συνεργασία και της Επιτροπής των Περιφερειών, για την κατάρτιση ενός οδικού χάρτη με δράσεις, προς τις προαναφερόμενες κατευθύνσεις.

Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή για την καλύτερη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας
Κληθείς να αναφερθεί στη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, βρέθηκε την πρώτη γραμμή, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες.