Ξεκίνησε η μεταφορά απορριμμάτων από τη Θάσο στο ΧΥΤΑ Καβάλας

Διαφοροποίηση υπήρξε στην στάση μιας από τις δύο ναυτιλιακές εταιρείες


ΕΛΛΑΔΑ
17:01
17/01/2014
Ξεκίνησε η μεταφορά απορριμμάτων από τη Θάσο στο ΧΥΤΑ Καβάλας
1
loading

Από το απόγευμα της Πέμπτης ξεκίνησε και πάλι η μεταφορά των απορριμμάτων από το νησί της Θάσου προς τον ΧΥΤΑ Καβάλας, μετά τη νέα διακοπή που υπήρχε τα δύο τελευταία 24ωρα και τη διαφοροποίηση της στάσης της μιας εκ των δύο ναυτιλιακών εταιρειών.

Η ΑΝΕΘ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποδέχθηκε στις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, ότι δηλαδή δεν είναι εφικτή η απευθείας ανάθεση από τον δήμαρχο στις δυο ναυτιλιακές για το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων, καθώς δεν υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός.

Να σημειωθεί ότι ενώ μετά και την παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας οι δυο ναυτιλιακές εταιρείες δέχθηκαν να μεταφέρουν τα απορρίμματα από το νησί της Θάσου στην Καβάλα με καταβολή των ναύλων- αλλά κατόπιν σχετικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί -στη συνέχεια εξέφρασαν αντιρρήσεις και ζήτησαν από το Δήμο να τους γίνει απευθείας ανάθεση του έργου. Με το αίτημα αυτό διαφώνησε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

Η ΑΝΕΘ διαφοροποίησε τη στάση της από την άλλη ναυτιλιακή εταιρεία, τη ΝΕΚ, και στα απογευματινά δρομολόγια της Πέμπτης από τον Πρίνο προς το λιμάνι της Καβάλας επέτρεψε την είσοδο του τράκτορα στο φέριμποτ. Σήμερα, φορτώθηκαν άλλοι δυο τράκτορες ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση στο νησί από τον μεγάλο όγκο απορριμμάτων που είχαν συγκεντρωθεί.

Ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις του ανάφερε ότι «παρά τη συμφωνία με την ΑΝΕΘ για προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων με παραστατικά πίστωσης, έως ότου διεξαχθεί ο διαγωνισμός, πάγιο αίτημα των Θασίων αποτελεί η δωρεάν μεταφορά των απορριμμάτων και από τις δύο εταιρείες».

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ενημερώσει προσωπικά και τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία 24ωρα, σχετικά με το έργο της μεταφοράς των απορριμμάτων από τη Θάσο προς το χερσαίο τμήμα και τον Χ.Υ.Τ.Α. της Καβάλας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ , ΑΝΕΚ ΚΑΙ ΑΝΕΘ, ΟΤΙ ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ , ΛΑΟΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ !! ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑΝ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει