Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ενός ατόμου, το οποίο παρασύρθηκε από χείμαρρο κατά τη διάρκεια της νυχτερινής νεροποντής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Το άτομο που διασώθηκε, επέβαινε στο αυτοκίνητό του, όταν έχασε τον έλεγχο από τα ορμητικά νερά και παρασύρθηκε σε μεγάλη απόσταση.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική

Πενήντα κλήσεις για άντληση υδάτων δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, όπου από το πρωί σημειώθηκαν σφοδρές-κατά διαστήματα-βροχοπτώσεις. Οι περισσότερες κλήσεις ήταν στο Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και στην Επανομή.

Στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σημειώθηκαν δύο ξεχωριστά τροχαία με νταλίκες που «δίπλωσαν» στο Δερβένι, στις 6 και στις 7.30 το απόγευμα. Τα οχήματα απομακρύνθηκαν, ενώ το ρεύμα εξόδου παρέμεινε κλειστό,  λόγω καυσίμων που διέρρευσαν στο οδόστρωμα.

Στην Χαλκιδική, έχει διακοπεί η κυκλοφορία, λόγω υπερχείλισης ρεμάτων, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδου Αγίου Παύλου-Νέας Γωνιάς και στο 1ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Νέας Καλλικράτειας-Νέας Ηράκλειας,

Η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.