Κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε για την «φιλολογία των θανάτων», η οποία όπως δήλωσε τον έχει κουράσει.

«Με έχει κουράσει η “φιλολογία των θανάτων”. Είναι η ανάγκη να μιλούμε για αυτούς σαν μέρος της καθημερινής αναφοράς, δεν είναι κίνητρο για φόβο, όχι για να προξενήσουμε πανικό», ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας επισήμανε: «Ο μόνος λόγος που πρέπει να αναφέρονται, είναι για να αποδίδουμε τιμή στους αγαπημένους μας, που έφυγαν από κοντά μας, για να θυμόμαστε το τίμημα που πληρώσαμε σαν κοινωνία για τον νέο ιό».

Αυτό που ήθελε να τονίσει ο καθηγητής Λοιμωξιολογία ήταν πως: «είναι άλλοι καιροί, είναι μοναδικές στιγμές. Έχουμε από τη μία τον ιό να παρουσιάζεται ως συνεπιβάτης στην καθημερινότητα μας -κάποτε σιωπηλός- και θέλουμε να μην το αφήσουμε να αγγίξει τους αγαπημένους μας, όσο πιο γρήγορα να τον εξαφανίσουμε από κοντά μας, από τον περίγυρο μας και ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες, να μην θρηνήσουμε άλλες απώλειες.

Είναι αρκετές οι απώλειες που έχουμε, λυπόμαστε, θρηνούμε γι΄ αυτές. Έστω και μία ακόμη σοβαρή περίπτωση να αποφύγουμε θα είναι επιτυχία. Κανείς μας δεν είναι αλώβητος».

Στο κλείσιμο της ενημέρωσης των πολιτών ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε: «Εμείς θα παρακολουθούμε τις νεότερες επιστημονικές εξελίξεις για την πανδημία, τις θεραπείες και τα εμβόλια. Αυτό είναι η επιστήμη το να κοιτάζεις συνεχώς τα δεδομένα κι ενδεχόμενα και να αλλάζεις την πορεία του πλοίου αν έχεις νέα στοιχεία. Η καθημερινή επιτήρηση της νόσου θα οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τυχόν περαιτέρω αναγκαίες παρεμβάσεις που ελπίζουμε να μην κριθούν».