Ο Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, μαζί με τον πρωταθλητή και Μεσογειονίκη Θόδωρο Ιακωβίδη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Δημοσθένη Ταμπάκο, πήγαν στο Λύκειο Οινοφύτων όπου μίλησαν στους μαθητές για τη σημασία και τις αξίες του αθλητισμού με παράλληλη προβολή βίντεο και στη συνέχεια απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων όπου τους υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Στην ομιλία του προς τα παιδιά, ο Αρχιεπίσκοπος τα παρότρυνε ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό και επισήμανε ότι «οι Ολυμπιονίκες έχουν ένα κοινό σημείο με την πορεία της Εκκλησίας: πρόκειται για το κεφάλαιο θεωρία και πράξη. Αν για παράδειγμα, μιλάμε για αγάπη, αλλά μένουμε μόνο στη θεωρία, δεν κάνουμε τίποτε. Το πρόβλημα της εποχής είναι οι καναπέδες» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως «έχουμε πολλούς θεατές που κάθονται και παρατηρούν χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε και κρίνουν αυτούς που αγωνίζονται», ενώ με αφορμή την προσπάθεια και τις βάσεις που χρειάζεται ένας αθλητής για να αγωνιστεί, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους μαθητές να αποκτούν γερές βάσεις και γερά θεμέλια, για να μπορούν να αντέχουν τις δυσκολίες.

Στην επίσκεψη το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Τανάγρας Ευάγγελος Γεωργίου και οι εκπρόσωποι των χορηγών της ΕΟΑΒ, της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης και της COSMOTE Kώστας Τριαντάφυλλος, οι οποίοι πρόσφεραν δώρα στα παιδιά.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Λιβαδειάς και στο Κέντρο Ειδικής Παιδείας της Μητρόπολης, όπου επίσης μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά.

Ήταν η δεύτερη επίσκεψη που έκανε η άρση βαρών στο Λύκειο Οινοφύτων και συνδυάστηκε με ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την περιοχή καθώς ιδρύθηκε ο σύλλογος «Καπετάν Γιάννης Λιάπης» από το όνομα του ήρωα της επανάστασης του 1821, ο οποίος ήταν και πρόγονος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος σωματείου είναι ο Αναστάσιος Λιάπης, ανηψιός του Καπετάν Γιάννη Λιάπη και τα πρώτα αθλήματα που θα καλλιεργήσει, είναι η άρση βαρών, η πάλη και η σκοποβολή με σκοπό να μεταβληθεί σε μια αθλητική κυψέλη που θα προσελκύσει τους νέους της περιοχής.