Την κλινική στο Περιστέρι όπου καταγράφηκαν τρεις θάνατοι και κρούσματα κορονοϊού επισκέφθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας, δηλώνοντας μετά την επίσκεψή του πως όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί ή μεταφέρονται σε άλλες κλινικές και όλοι οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους, και θα μείνουν υπό στενή παρακολούθηση τις επόμενες 7 ημέρες, που είναι το διάστημα επώασης του ιού.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως όσοι παραμένουν στην κλινική θα βρίσκονται σε καθημερινό κλινικό έλεγχο και εργαστηριακό έλεγχο ανά διήμερο, και σημείωσε πως έχουν δοθεί όλες οι οδηγίες και θα κάνουν εκεί ό,τι είναι απαραίτητο, σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν και 17 εργαζόμενοι στην κλινική, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, συνολικά από τους 226 ανθρώπους της κλινικής, προσωπικό και ασθενείς, θετικοί βρέθηκαν οι 37.

Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

«Είναι σημαντική επιδημία σε ένα χώρο αυξημένου κινδύνου. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, είμαστε κοντά τους για να σταματήσει το κακό» είπε.