Βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά, ενόψει των Χριστουγέννων, πρόσφερε κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, που επισκέφθηκε το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

«Ο Δεκέμβριος, σαν μήνας των Χριστουγέννων, είναι ο κατ` εξοχήν μήνας των παιδιών. Έτσι κι εμείς, αφιερώνουμε τις δράσεις που οργανώνουμε αυτό το διάστημα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζω», στα παιδιά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Καταθέτουμε συγκεκριμένες θεσμικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της παιδικής προστασίας και προσπαθούμε να χαρίσουμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα, διανέμοντας βιβλία και παιχνίδια σε περισσότερες από 20 παιδοπόλεις και σε οργανισμούς παιδικής φροντίδας”, δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος.

Για το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, είπε ότι κάνει μια σημαντική προσπάθεια, παρέχοντας στα παιδιά που φιλοξενεί, στήριξη, στέγη, φροντίδα και προοπτική και σημείωσε: “Το σημαντικότερο, όμως, είναι το μήνυμα, πως οι Έλληνες, σ` αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, αναπτύσσουν στην πράξη το αίσθημα της αλληλοβοήθειας. Και αποδεικνύουν, πως όταν είμαστε ενωμένοι σαν λαός, μπορούμε να τα καταφέρουμε.»