Σε «λίμνη» μετατράπηκαν οι σχολικές αίθουσες και τα γραφεία του κτηριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου-Λυκείου Βαρθολομιού όπου χθες το πρωί, όταν και έγινε αντιληπτή η πλημμύρα, στήθηκε ολόκληρη… επιχείρηση για την απομάκρυνση των νερών!

Η αιτία της πλημμύρας ήταν οι βρύσες των μπάνιων του σχολικού συγκροτήματος που έμειναν ανοιχτές, ενώ το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς χθες το πρωί, όταν το νερό, αφού πλέον είχε πλημμυρίσει ολόκληρο το εσωτερικό του σχολείου, άρχισε να τρέχει στο προαύλιο…

Στο σχολείο κλήθηκε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας ενώ το «παρών» έδωσαν εθελοντές του ΕΣΕΠΑ, μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου, μαθητές, ο αντιδήμαρχος Πηνειού, Παναγιώτης Θανόπουλος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βαρθολομιού κ.κ. Αλέξης Δρακόπουλος και Θεοδόσης Κλαμαριάς.

Το έργο της απομάκρυνσης των νερών κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι με σκούπες, σφουγγαρίστρες, τις αντλίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΣΕΠΑ.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο αντιδήμαρχος Πηνειού, Παναγιώτης Θανόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω τόσο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΣΕΠΑ, όσο και όλους τους εθελοντές, τους γονείς, τους μαθητές, τους ανθρώπους του σχολείου, το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας που εργάστηκαν σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις αίθουσες και τους χώρους του σχολικού κτηρίου».

Πηγή: patrisnews.com